Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Δήμος Τεμπών: Πλημμύρισαν ξανά τα Μεσάγγαλα

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Σε επιφυλακή οι αρχές στον Παλαιόπυργο

Στο ίδιο έργο θεατές για μια ακόμη φορά βρέθηκαν οι κάτοικοι του παραλιακού οικισμού στα Μεσάγγαλα του Δήμου Τεμπών. Η περιοχή πλημμύρισε λόγω των έντονων βροχοπτώσεων της κακοκαιρίας Βyron.

Πρόκειται ουσιαστικά για μια καταστροφή που επαναλαμβάνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, όταν υπάρχει συνδυασμός ισχυρών βροχοπτώσεων και νότιων ανέμων που δεν επιτρέπουν επί της ουσίας τα νερά στους παραλιακούς οικισμούς να εκτονωθούν προς την θάλασσα με αποτέλεσμα να λιμνάζουν δημιουργώντας πλημμυρικά φαινόμενα μέσα στους οικισμούς στη συγκεκριμένη περιοχή.

Η προσοχή των αρμόδιων αρχών εστιάζεται ιδιαιτέρως σε ένα ακόμη σημείο, στο Δέλτα του Πηνειού, στον Παλαιόπυργο. Η γέφυρα που υπήρχε στην περιοχή έχει καταρρεύσει από τις πλημμύρες του “Daniel”, τον Σεπτέμβριο του 2023. Έκτοτε παραμένει κομμένη στα δύο και βυθισμένη κατά το ήμισυ στην κοίτη του Πηνειού ποταμού δημιουργώντας πρόβλημα στην εκτόνωση του νερού προς τη θάλασσα όταν βρέχει έντονα.

Πηγή: ertnews.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Τέλος 12 χλμ καλωδίων στο Σέιχ Σου – Πλήρως υπόγειο το δίκτυο ΔΕΔΔΗΕ
Ολοκληρώθηκε το σημαντικό έργο ύψους άνω των 8 εκατ. ευρώ – Πότε θα ολοκληρωθεί η αποξήλωση του εκτός τάσης εναέριου δικτύου
Θεσσαλονίκη: Τέλος 12 χλμ καλωδίων στο Σέιχ Σου – Πλήρως υπόγειο το δίκτυο ΔΕΔΔΗΕ
Συστάσεις Κομισιόν στην Ελλάδα - Για 1.236 φοροαπαλλαγές, ακίνητα, ΙΧ και diesel
Θέτει ζήτημα «πράσινων» φόρων στα ορυκτά καύσιμα και το diesel κίνησης, ενώ επανέρχεται στο εύρος των φορολογικών εξαιρέσεων
Συστάσεις Κομισιόν στην Ελλάδα - Για 1.236 φοροαπαλλαγές, ακίνητα, ΙΧ και diesel