Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

«Έρχονται χιόνια στα πεδινά στις γιορτές» - Το σενάριο για “λευκά” Χριστούγεννα

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

«Ο χειμώνας θα έρθει για να μείνει, και μάλιστα να μας κάνει ποδαρικό το νεο έτος και βάλε....»

Για χειμερινές καταστάσεις στο άμεσο μέλλον κάνει λόγο σε ανάρτησή του ο έμπειρος προγνώστης καιρού Θεοφάνης Χατζηγρίβας με βροχές, χιόνια στα πεδινά και αρκετό κρύο.

«Ο χειμώνας θα έρθει για να μείνει, και μάλιστα να μας κάνει ποδαρικό το νέο έτος και βάλε....», προσθέτει ενώ θα προηγηθούν έντονες βροχές. Το μόνο που μένει να διευκρινιστεί σύμφωνα με τον ίδιο είναι το πότε θα κάνει την είσοδό του το ψύχος.

Αναλυτικά αναφέρει:

Πολυ δύσκολα φίλοι μου βλέπω να αλλάζει κάτι δραματικά σε σχέση με προηγούμενες αναρτήσεις μου ,ως προς την ελευση ιδιαίτερα ψυχρών αεριων μαζών απο την βόρειο ανατολικη Ευρώπη.

Το νερό έχει μπει στο αυλάκι που λέμε, και το μόνο που μένει να ξεδιαλύνουμε τις επόμενες ημέρες είναι η σωστή χρονική στιγμή εισόδου του ψύχους (περίπου κάποια ήμερα μεταξύ 27-29 Δεκεμβρίου) , αλλα και η θέση με την ένταση.

Αν με ρωτήσετε αν αυτό το σύστημα, σε περίπτωση φυσικά ολοκληρωτικής επιβεβαίωσης, αν έχει την δυνατότητα να δώσει πεδινά χιονια ,θα σας έλεγα <<Ναι έχει >> , και μάλιστα ακόμη και σε υπερνοτιες περιοχές , χωρίς ομως ωστόσο να μπορούμε να μιλήσουμε συγκεκριμένα για αυτές.

Τα προγνωστικά μοντέλα έχουν καθολική συμφωνία μεταξύ τους, όχι χρονικά, αλλα σίγουρα ως,προς την τελική διεύθυνση του ψύχους ,όπως βλέπετε χαρακτηριστικά στις φωτογραφίες που σας ανέβασα .

Μάλιστα εκτός απο τα μεγαλύτερα προγνωστικά μοντέλα, αυτη την τάση ακολουθούν και αλλα μικρότερης ανάλυσης και δυναμικής .

Θέλω να,τονίσω επίσης πάντα σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, οτι θα προηγηθούν και κάποιες εν δυναμη έντονες τοπικα βροχές στη χώρα μας σταδιακά πριν απο το παραπάνω διάστημα που σας έδωσα, αλλα και πολύ πυκνά χιονια σε ορεινά και ημιορεινα .

Μάλιστα κοιτώντας λίγο παραπάνω χρονικά διακρίνουμε οτι ο χειμώνας θα έρθει για να μείνει, και μάλιστα να μας κάνει ποδαρικό το νεο έτος και βάλε....

Προετοιμασία λοιπόν για χειμερινές καταστάσεις στο άμεσο μέλλον, με βροχές, χιονια πεδινά και αρκετό κρύο.

Οι τωρινές συνθήκες θα διατηρηθούν μέχρι την Παρασκευή.

Όσοι έχετε εξωτερικές εργασίες ειναι ευκαιρία.

Τα λέμε!!

Δείτε τους σχετικούς χάρτες:

1.jpg

 

2.jpg
3.jpg

 

4.jpg

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Δεκάλεπτο μπλόκο σε λίγο στον Περιφερειακό – Σε ποιο σημείο θα κλείσει
Ολικός αποκλεισμός κυκλοφορίας λόγω εργασιών που πραγματοποιούνται για την κατασκευή του Fly Over
Θεσσαλονίκη: Δεκάλεπτο μπλόκο σε λίγο στον Περιφερειακό – Σε ποιο σημείο θα κλείσει