Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Αναζητούνται από την αστυνομία δύο άτομα που λήστεψαν ηλικιωμένες

Εξιχνιάστηκαν, από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, δύο περιπτώσεις ληστειών, που έλαβαν χώρα σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών

Εξιχνιάστηκαν, από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, δύο περιπτώσεις ληστειών, που έλαβαν χώρα σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών, σε δύο χωριά του Νομού Θεσσαλονίκης. ως δράστες ταυτοποιήθηκαν δύο άτομα, ηλικίας 23 και 28 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστείες.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο άντρες, δρώντας από κοινού, διέπρατταν ληστείες με χρήση σωματικής βίας, σε βάρος ανυποψίαστων γυναικών. Κατά τον μήνα Αύγουστο του 2014, προέβησαν στις παρακάτω έκνομες ενέργειες:

• Την 25-08-2014, βραδινές ώρες, στα Κουφάλια, προσέγγισαν 67χρονη ημεδαπή διερχόμενη γυναίκα και με χρήση σωματικής βίας, ο 23χρονος της αφαίρεσε από το λαιμό αλυσίδα με σταυρό. Η παθούσα τραυματίστηκε ελαφρά από την πτώση της στο έδαφος.

• Την 26-08-2014, πρωινές ώρες, στο Ανατολικό Θεσσαλονίκης, πλησίασαν 73χρονη ημεδαπή και με χρήση σωματικής βίας, ο 23χρονος της αφαίρεσε αλυσίδα λαιμού με σταυρό.

Και στις δύο περιπτώσεις ο 28χρονος συνεργός του, τον ανέμενε σε όχημα προκειμένου να διευκολυνθεί η διαφυγή τους.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους, στο πλαίσιο επιχείρησης αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας σε συνεργασία με συναδέλφους τους Ο.Π.Κ.Ε., βρέθηκαν στην οικία του 23χρονου άντρα που βρίσκεται σε χωριό του Νομού Ημαθίας και κατασχέθηκαν:

• Λειτουργικό καταγραφικό μηχάνημα εικόνας συνδεδεμένο με τέσσερις (4) κάμερες που κατέγραφαν εξωτερικό δημόσιο χώρο,

• (3) μαχαίρια,

• (2) ρόπαλα του μπέιζμπολ και

• Φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής.

Συνελήφθη ο 23χρονος, ενώ αναζητείται ο 28χρονος συνεργός του, σε βάρος του οποίου εκδόθηκε σχετικό ένταλμα σύλληψης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ