Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Τραγωδία στο σοβαρό επεισόδιο ανοιχτά της Χίου - Τουλάχιστον 4 νεκροί μετανάστες

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Μεταξύ των τραυματιών, είναι επτά παιδιά και μια έγκυος γυναίκα

Σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε μεταξύ του Λιμενικού και σκάφους παράτυπων μεταναστών το βράδυ της Τρίτης (03.02) ανοιχτά της Χίου.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από το υπουργείο Ναυτιλίας, υπάρχουν τέσσερις νεκροί μετανάστες.

Παράλληλα, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, δύο στελέχη του Λιμενικού, ένας άνδρας και μια γυναίκα, καθώς και 24 μετανάστες έχουν τραυματιστεί και έχουν μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου. Μεταξύ των τραυματιών, είναι επτά παιδιά και μια έγκυος γυναίκα.

Αυτήν την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης με τη συμμετοχή του Λιμενικού και της Αεροπορίας, καθώς υπάρχουν πληροφορίες για αγνοούμενους.

Από το ΕΚΑΒ έγινε γνωστό ότι υπήρξε αμέσως ανταπόκριση με πέντε ασθενοφόρα. Το υπουργείο Ναυτιλίας σημείωσε ότι πρόκειται για ένα ταχύπλοο σκάφος, το οποίο είχε προχωρήσει σε επικίνδυνους ελιγμούς.

Η έως τώρα επίσημη ενημέρωση από το Λιμενικό έχει ως εξής: «Σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης υπό τον συντονισμό του ΕΚΣΕΔ στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του Μυρσινιδίου Χίου μετά από σύγκρουση ταχύπλοου σκάφους με αλλοδαπούς επιβαίνοντες με Πλωτό του Λιμενικού Σώματος. Στην περιοχή βρίσκονται 4 πλωτά του Λιμενικού, 1 ιδιωτικό σκάφος με επιβαίνοντες ιδιώτες δύτες, ενώ στο σημείο βρίσκεται και 1 ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας. Χωρίς τις αισθήσεις τους έχουν εντοπιστεί 4 αλλοδαποί. Επιπλέον, από το συμβάν έχουν τραυματιστεί 2 στελέχη του Λιμενικού, τα οποία διακομίστηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου καθώς και οι 24 διασωθέντες αλλοδαποί». 

 

Φωτογραφία αρχείου

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βουλή: Ανακοινώθηκε η πρόταση της ΝΔ για τη Συνταγματική Αναθεώρηση
Πότε θα ανακοινωθεί η συγκρότηση της προβλεπόμενης Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος – Θα έχει 42 μέλη και διακομματικό προεδρείο
Βουλή: Ανακοινώθηκε η πρόταση της ΝΔ για τη Συνταγματική Αναθεώρηση
Μαζικές ανακλήσεις για 26.471 αυτοκίνητα ΙΧ στην Ελλάδα – Ποια πρέπει να ακινητοποιηθούν
Αφορούν μοντέλα Citroen, DS, Peugeot και Opel για αερόσακους, διαρροή καυσίμου και αντλία νερού – Σε μία περίπτωση οι ιδιοκτήτες καλούνται να...
Μαζικές ανακλήσεις για 26.471 αυτοκίνητα ΙΧ στην Ελλάδα – Ποια πρέπει να ακινητοποιηθούν
Κωνσταντοπούλου για Τσίπρα: Το 2015 στο Μαξίμου διάβαζε παρακολουθήσεις της ΕΥΠ
«Ήταν ένα πρόσωπο παραδομένο στο παρακράτος» είπε για τον πρώην πρωθυπουργό η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας
Κωνσταντοπούλου για Τσίπρα: Το 2015 στο Μαξίμου διάβαζε παρακολουθήσεις της ΕΥΠ