Σήμερα εκκίνησαν και πάλι οι έρευνες της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού στη Βιολάντα καθώς εδώ και αρκετές ημέρες είχαν παγώσει. Υπενθυμίζεται ότι οι έρευνες είχαν διακοπεί έως ότου τα επίπεδα του προπανίου που έχουν διαποτίσει το υπέδαφος να είναι σε ασφαλή όρια. Η εταιρία όρισε δικό της πραγματογνώμονα προκειμένου να παρακολουθεί τόσο τις έρευνες όσο και την πορεία της προανάκρισης. «Υπάρχει επικινδυνότητα, αλλά η επικινδυνότητα αίρεται αν χρησιμοποιηθούν τα κατάλληλα εργαλεία», είχε δηλώσει σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα ο τεχνικός πραγματογνώμονας Μιχάλης Χάλαρης.
Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr στις έρευνες συμμετέχουν μεταλλειολόγοι και ειδικοί εμπειρογνώμονες μαζί με κλιμάκιο της 8ης ΕΜΑΚ.
Παράλληλα, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί έχουν στρέψει το βάρος τους στον ενδελεχή έλεγχο των τεχνικών στοιχείων, των αδειοδοτήσεων και των φακέλων της εταιρείας, προκειμένου να διαπιστωθεί αν τηρούνταν οι προβλεπόμενοι κανόνες ασφαλείας.
Οι έλεγχοι συνεχίζονται σε διοικητικό και τεχνικό επίπεδο, με τις αρμόδιες υπηρεσίες να εξετάζουν πιθανές παραλείψεις και αστοχίες, μεταξύ των οποίων και η φερόμενη απουσία συστημάτων πυρασφάλειας στο υπόγειο όπου σημειώθηκε η έκρηξη.
Δείτε φωτογραφίες και βίντεο:






- Τρόμος για serial killer στη Θεσσαλονίκη – Εξελίξεις για τη δολοφονία της 27χρονης Δέσποινας
- Δύο συγκεντρώσεις σήμερα στη Θεσσαλονίκη – Διαμαρτυρία για το ναυάγιο στη Χίο
- Σάρωσε η κακοκαιρία στην Κέρκυρα: Ανεμοστρόβιλος «ξήλωσε» στέγες (VIDEO)
- Τραγωδία στη Χίο: Στο νοσοκομείο οι 23 τραυματίες, στον ανακριτή ο διακινητής
