Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ένταση στη δίκη για Τέμπη: «Πήγαινε κάνε απεργία» είπε ο Καπερνάρος στον Ρούτσι

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

«Εμείς κάνουμε δίκη και όχι θέατρο» είπε ο Βασίλης Καπερνάρος προκαλώντας την έντονη αντίδραση συγγενών

Ένταση επικράτησε το μεσημέρι της Δευτέρας (09.02.2026) στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας, όπου συνεχίζεται η δίκη για τα βίντεο που σχετίζονται με την τραγωδία των Τεμπών, κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του Αντώνη Ψαρόπουλου, πατέρα της Μάρθης. Το επεισόδιο σημειώθηκε την ώρα που ο μάρτυρας δεχόταν ερωτήσεις από τον Βασίλη Καπερνάρο, δικηγόρο της εταιρείας Interstar, όταν –σύμφωνα με όσα περιγράφονται από παριστάμενους– προκλήθηκε αντιπαράθεση εντός της αίθουσας μεταξύ άνδρα που συνόδευε τον δικηγόρο και συγγενών θυμάτων.

Η διαδικασία διεκόπη προσωρινά και, κατά την έξοδο από την αίθουσα, ο Βασίλης Καπερνάρος φέρεται να σχολίασε ότι «εμείς κάνουμε δίκη και όχι θέατρο», προκαλώντας την αντίδραση συγγενών των θυμάτων των Τεμπών, μεταξύ των οποίων και του Πάνου Ρούτσι.

Όπως αναφέρει το newsit.gr συγγενείς των θυμάτων απάντησαν σε έντονο τόνο, καταγγέλλοντας ότι είναι «ντροπή» να γίνεται λόγος για «θέατρο» και διατυπώνοντας αιχμές για όσους –όπως είπαν– «υπερασπίζονται εγκληματίες». Από την άλλη πλευρά, συνήγοροι υπεράσπισης υποστήριξαν ότι δέχθηκαν επίθεση και δήλωσαν ότι αισθάνονται πως κινδυνεύουν, ζητώντας να ληφθούν μέτρα, ακόμη και αποβολές από την αίθουσα εφόσον κριθεί αναγκαίο.

Μετά τη διακοπή, η πλευρά των συγγενών προχώρησε σε νέες καταγγελίες. Ο Πάνος Ρούτσι, μιλώντας σε δημοσιογράφους, ανέφερε ότι «μπράβοι» βρέθηκαν εντός του μεγάρου ασκώντας –κατά την εκτίμησή του– ψυχολογική πίεση σε μητέρα θύματος, χρησιμοποιώντας βαρύτατους χαρακτηρισμούς. Έκανε λόγο για «ξεφτίλα», για «πουλημένους», «για ανθρώπους που ειρωνεύονται τους συγγενείς και για θέατρο».

Μάλιστα υπήρξε ένταση με τον Βασίλη Καπερνάρο και εκτός του Δικαστηρίου με τον δικηγόρο απευθυνόμενος στον Πάνο Ρούτσι να ακούγεται να του λέει: «πήγαινε κάνε απεργία».

Δείτε το σχετικό βίντεο από το protothema:

Η συνήγορος οικογενειών θυμάτων, Μαρία Χατζηκωνσταντίνου, δήλωσε ότι δεν μπορεί να στέκονται μπροστά στον χώρο των συνηγόρων «άνθρωποι άσχετοι», οι οποίοι –όπως είπε– στάθηκαν «για να προκαλέσουν» τους συγγενείς, τονίζοντας πως η αντίδρασή τους συνδέεται με «την υποτίμηση της ανθρώπινης ζωής των παιδιών τους».

Στο ίδιο πνεύμα, η συγγενής θύματος Χρυσούλα Χλωρού υποστήριξε ότι οι οικογένειες «δεν κάνουν θέατρο», αλλά αναζητούν δικαιοσύνη, κάνοντας λόγο για προσπάθεια πρόκλησης «ώστε να μας αποβάλουν από την αίθουσα» και διαμηνύοντας πως θα παραμείνουν στη διαδικασία.

Στο σκέλος των καταθέσεων που αφορούν το υλικό βιντεοεπιτήρησης, εκπρόσωπος της εταιρείας ανέφερε ότι ορισμένα βίντεο διαγράφηκαν, καθώς –όπως είπε– λόγω προβλημάτων σύνδεσης δεν είχαν καταγραφεί σωστά, κάνοντας λόγο για «μεγάλα αρχεία και άλλα μικρά». Υποστήριξε επίσης ότι σε σημεία με κακή σύνδεση στο διαδίκτυο γίνονταν διαγραφές, επειδή το υλικό «δεν χρειαζόταν», ενώ διευκρίνισε πως για κάποια αρχεία κρατήθηκαν αντίγραφα και για άλλα όχι, υποστηρίζοντας ότι «δεν ήταν τίποτα χρήσιμο».

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θανάσης Λυγγερίδης: Είναι μια τεράστια δίκη για την Ελλάδα, κρίνονται τα πάντα
Ο πατέρας του δολοφονημένου αστυνομικού ζητά να καταθέσουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες - «Δεν θέλω να πιστέψω ότι θέλουν να κουκουλώσουν τη δίκη»
Θανάσης Λυγγερίδης: Είναι μια τεράστια δίκη για την Ελλάδα, κρίνονται τα πάντα
Τραγωδία στα Καλάβρυτα: Πήγε τη σύζυγό του στο νοσοκομείο αλλά πέθανε ο ίδιος
Την τελευταία του πνοή άφησε ένας 55χρονος τουρίστας από τη Βρετανία – Η σύζυγός του είχε αισθανθεί αδιαθεσία
Τραγωδία στα Καλάβρυτα: Πήγε τη σύζυγό του στο νοσοκομείο αλλά πέθανε ο ίδιος
Σακελλαρίδης για Τσίπρα: Δεν υπάρχει αξιοπιστία – Έχει χάρισμα, αλλά δεν αρκεί
Σκληρή κριτική από το γραμματέα της Νέας Αριστεράς στον πρώην πρωθυπουργό για το νέο του πολιτικό εγχείρημα
Σακελλαρίδης για Τσίπρα: Δεν υπάρχει αξιοπιστία – Έχει χάρισμα, αλλά δεν αρκεί