Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Συνελήφθη στην Ελλάδα 34χρονος Τσετσένος καταζητούμενος

Συνελήφθη στην Ελλάδα ένας 34χρονος Τσετσένος σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης, βάση Ερυθράς Αγγελίας

Στη σύλληψη 34χρονου Τσετσένου, υπηκόου Ρωσίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης, βάση Ερυθράς Αγγελίας, για συμμετοχή σε ένοπλη οργάνωση και δολοφονική επίθεση εναντίον αστυνομικών στη Ρωσία, έφτασαν οι ελληνικές Αρχές.

Τα ίχνη του εντοπίστηκαν όταν λιμενικοί συνέλαβαν στις 5 Σεπτεμβρίου στη θαλάσσια περιοχή των Οινουσσών Χίου 46 επιβαίνοντες σε μηχανοκίνητη λέμβο με την οποία επιχειρούσαν να εισέλθουν παράνομα στην Ελλάδα.

Μεταξύ των επιβαινόντων, η πλειοψηφία των οποίων ήταν υπήκοοι Συρίας, βρισκόταν και ο 34χρονος, ο οποίος δήλωσε ψευδή στοιχεία ταυτότητας.

Μετά από συνεργασία των ελληνικών αστυνομικών Αρχών με τις αντίστοιχες ρωσικές, μέσω της Ιντερπόλ, ταυτοποιήθηκε ότι πρόκειται για Τσετσένο που κατηγορείται ότι, ως μέλος παράνομης, ένοπλης οργάνωσης, στην οποία συμμετείχε από τον Ιανουάριο έως τον Σεπτέμβριο του 2009, επιτέθηκε με αυτόματο πυροβόλο όπλο και χειροβομβίδα, σε οχήματα με επιβαίνοντες αστυνομικούς, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν πέντε και να τραυματιστούν τέσσερις από αυτούς, σε περιοχή της Ρωσίας.

Οπως διαπιστώθηκε, από το 2012 ο εν λόγω Τσετσένος διέμενε στην Τουρκία.

Τώρα συνελήφθη με εντολή του Εισαγγελέα Εφετών Βορείου Αιγαίου, με σκοπό την έκδοσή του στις ρωσικές Αρχές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κασσελάκης για Κυριαζίδη: Ο Μητσοτάκης δεν έχει την ηθική να αποβάλει έναν ομοφοβικό βουλευτή
Την διαγραφή του βουλευτή Δράμας της ΝΔ Δημήτρη Κυριαζίδη ζητεί ο Στέφανος Κασσελάκης
Κασσελάκης για Κυριαζίδη: Ο Μητσοτάκης δεν έχει την ηθική να αποβάλει έναν ομοφοβικό βουλευτή
Σχοινάς: «Τα ευρωπαϊκά σύνορα στον Έβρο φυλάσσονται και είναι ασφαλή»
Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με σκάφος της ΕΛ.ΑΣ. ακολούθησε τη διαδρομή συνοριακής περιπολίας στο Δέλτα του Έβρου
Σχοινάς: «Τα ευρωπαϊκά σύνορα στον Έβρο φυλάσσονται και είναι ασφαλή»