Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Συνελήφθη δικηγόρος που έπαιρνε χρήματα από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων

Χέρι σε χρήματα που είχαν κατατεθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και δανείων έβαλε δικηγόρος καταθέτοντας πλαστά δικαιολογητικά

Χέρι σε χρήματα που είχαν κατατεθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και δανείων έβαλε δικηγόρος ο οποίος κατέθετε πλαστά δικαιολογητικά και εκταμίευε ποσά δήθεν για λογαριασμό των πελατών του. Ο 40χρονος δικηγόρος συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και σε βάρος του σχηματίζεται δικογραφία, για «Πλαστογραφία», «Απάτη», «Κλοπή» και παράβαση του Νόμου «Περί Όπλων».

Εκμεταλλευόμενος την επαγγελματική του ιδιότητα και ακολούθως την πρόσβαση σε πληροφορίες που αφορούσαν σε ποσά που έχουν καταθέσει πελάτες του στο πλαίσιο επιβολής περιοριστικών μέτρων (εγγυήσεων) ή κατασχέσεων στην προδικασία, παραποιούσε δικαστικές αποφάσεις κατά τρόπο, ώστε να φαίνεται ότι επιβάλλουν την επιστροφή των εγγυήσεων προς τους κατηγορουμένους.

Στη συνέχεια, συντάσσοντας πλαστά πληρεξούσια και χρησιμοποιώντας τις σφραγίδες συμβολαιογράφου, εμφανίζονταν το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και λάμβανε τα επιστραφέντα χρήματα.

Στο πλαίσιο της έκνομης δραστηριότητας του δικηγόρου, η οποία εντοπίζεται χρονικά από τον Ιούνιο του 2014, ο 40χρονος επισκέφθηκε τρεις φορές το προαναφερόμενο χρηματοπιστωτικό Ίδρυμα και απέσπασε παράνομα το χρηματικό ποσό των 9.150 ευρώ, ενώ συνελήφθη χθες (06-10-2014) τη στιγμή που έλαβε επιπλέον το χρηματικό ποσό των 2.415 ευρώ, για ανάλογη περίπτωση.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία και στο όχημα του συλληφθέντα δικηγόρου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• Δύο (2) γνήσιες σφραγίδες που υπεξαίρεσε

• Τρεις (3) σφραγίδες συμβολαιογράφου

• Πλήθος παραποιημένων εγγράφων και

• Ένα (1) αεροβόλο πιστόλι.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του θα οδηγηθεί αρμοδίως.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χωρίς λεωφορεία ΟΑΣΘ η Θεσσαλονίκη σήμερα με 2 στάσεις – Ποιες ώρες απεργούν
Στάση εργασίας από τους εργαζόμενους στον ΟΑΣΘ στο πλαίσιο των απεργιακών κινητοποιήσεων για την εργατική Πρωτομαγιά
Χωρίς λεωφορεία ΟΑΣΘ η Θεσσαλονίκη σήμερα με 2 στάσεις – Ποιες ώρες απεργούν