Ανδρόγυνο από τη Βουλγαρία συνελήφθη σε περιοχή των Σερρών, με την κατηγορία ότι μετέφεραν 120 λίτρα γεωργικών φαρμάκων χωρίς τα απαιτούμενα παραστατικά. Οι δύο συλληφθέντες ταξίδευαν με τουριστικό λεωφορείο, το οποίο ελέγχθηκε λίγο μετά τον Προμαχώνα. Κατά τον έλεγχο των αποσκευών τους, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Σερρών εντόπισαν 120 συσκευασίες γεωργικού φαρμάκου του ενός λίτρου (έκαστη).
Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι συσκευασίες έφεραν μόνο ξενόγλωσση σήμανση, χωρίς ελληνικές ενδείξεις, ενώ δεν συνοδεύονταν από τα προβλεπόμενα έγγραφα. Τα προϊόντα κατασχέθηκαν και θα αποσταλούν για εξέταση στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών.
Αναλυτικά, σε ανακοίνωσή της η αστυνομία αναφέρει:
Συνελήφθησαν 2 άτομα στις Σέρρες για παράβαση της νομοθεσίας περί εθνικού τελωνειακού κώδικα
Συνελήφθησαν χθες (3 Ιουνίου 2026) το μεσημέρι σε περιοχή των Σερρών, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Σερρών, ένας αλλοδαπός άνδρας και μία αλλοδαπή γυναίκα, για παράβαση της νομοθεσίας περί εθνικού τελωνειακού κώδικα.
Ειδικότερα, οι προαναφερόμενοι επέβαιναν ως επιβάτες σε τουριστικό λεωφορείο και σε έλεγχο των αποσκευών τους βρέθηκαν 120 συσκευασίες γεωργικού φαρμάκου χωρητικότητας 1 λίτρου η κάθε μία, οι οποίες έφεραν ετικέτα με ξενόγλωσση επιγραφή, χωρίς καθόλου ελληνικούς χαρακτήρες, ενώ στερούνταν των απαιτούμενων συνοδευτικών παραστατικών.
Οι ανωτέρω συσκευασίες κατασχέθηκαν και θα αποσταλούν για εξέταση στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών.
Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.
Δείτε τη φωτογραφία που δόθηκε από την αστυνομία:
- Θεσσαλονίκη: Τέλος εναέρια καλώδια 12 χλμ στο Σέιχ Σου – Μεγάλο έργο, νέο υπόγειο δίκτυο
- Μαζικές ανακλήσεις για 26.471 αυτοκίνητα ΙΧ στην Ελλάδα – Ποια πρέπει να ακινητοποιηθούν
- Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία στο ΑΧΕΠΑ – Ποια θέματα έθεσαν στον Άδωνι Γεωργιάδη
- Κωνσταντοπούλου για Τσίπρα: Το 2015 στο Μαξίμου διάβαζε παρακολουθήσεις της ΕΥΠ
