Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Δεκαεπτά συλλήψεις το τελευταίο 24ωρο στη Θεσσαλονίκη

Τι προέκυψε από τους ελέγχους της αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη κατά το τελευταίο 24ωρο

Κατά το τελευταίο 24ωρο, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας, της Διεύθυνσης Αλλοδαπών και της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκαν στοχευμένοι έλεγχοι σε διάφορα σημεία της πόλης, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή της οδού Γιαννιτσών, για τη σύλληψη φυγοποίνων, μη νόμιμων αλλοδαπών, ατόμων που ασκούν παράνομα υπαίθριο εμπόριο, για την αντιμετώπιση διακίνησης ψυχοτρόπων ουσιών και τον εντοπισμό προσώπων που εκδίδονται παράνομα σε υπαίθριους χώρους ή επαιτούν.

Κατά τη διάρκεια των εντατικών αστυνομικών ελέγχων:

• Συνελήφθησαν πέντε άτομα, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις, για διάφορα αδικήματα.

• Συνελήφθησαν πέντε άτομα, στην κατοχή των οποίων εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες ναρκωτικών ουσιών. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση δύο ατόμων, ηλικίας 21 και 32 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν ύστερα από αιφνιδιαστική επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Δυτικής Θεσσαλονίκης, χθες το μεσημέρι στην περιοχή του Μελισσοχωρίου. Ειδικότερα, στην κατοχή και στο αυτοκίνητο των συλληφθέντων εντοπίστηκαν δύο μικροδέματα χασίς, εκ των οποίων το ένα σε μορφή σοκολάτας και ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο εμπλουτισμένο με κάνναβη. Ακολούθως, στην οικία του 32χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κορφολογημένο δενδρύλλιο κάνναβης και 16 κλώνοι κάνναβης (σε στάδιο αποξήρανσης), συνολικού βάρους 282 γραμ.

• Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, οι οποίοι στερούνταν των απαραιτήτων εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στην Ελληνική επικράτεια.

• Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, για άσκηση υπαίθριου εμπορίου άνευ αδείας. Στην κατοχή των συλληφθέντων εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα προϊόντα.

• Συνελήφθη ένα άτομο, το οποίο κατείχε και διέθετε προς πώληση 275 αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρα.

• Βεβαιώθηκαν συνολικά δεκατρείς παραβάσεις, οι οποίες αφορούν στη Νομοθεσία περί εκδιδομένων επ΄αμοιβή προσώπων.

• Βεβαιώθηκε μία πταισματική παράβαση ατόμου που καθ΄έξη επαιτούσε, αποσκοπώντας αποκλειστικά στο οικονομικό κέρδος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ