Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Συνελήφθησαν δύο αδέρφια για 33.800 αφορολόγητα πακέτα τσιγάρων

Συνελήφθησαν μια 33χρονη και ένας 27χρονος που είχαν 33.800 λαθραία πακέτα τσιγάρα

Σημαντικό πλήγμα στη διακίνηση λαθραίων τσιγάρων πέτυχαν αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με τον εντοπισμό και τη συνακόλουθη κατάσχεση 33.800 πακέτων τσιγάρα.

Συνελήφθησαν για την υπόθεση δύο ομογενείς, μία 33χρονη γυναίκα και ο 27χρονος αδερφός της, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου «Περί τελωνειακού κώδικα».

Ειδικότερα, αστυνομικοί της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, με τη συνδρομή συναδέλφων τους της Ο.Π.Κ.Ε., πρωινές ώρες της 25-11-2014, εντόπισαν στον Εύοσμο και συνέλαβαν την 33χρονη, καθώς σε όχημα ιδιοκτησίας της, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (1.460) αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρα.

Στη συνέχεια, στην περιοχή της Πολίχνης, εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 27χρονος άντρας, διότι κατείχε στην οικία του μεγάλη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων.

Σε έρευνες που ακολούθησαν στις οικίες των συλληφθέντων, καθώς και σε διαμέρισμα που διατηρούσε η 33χρονη στη Νεάπολη και χρησιμοποιούσε ως χώρο απόκρυψης λαθραίων τσιγάρων, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

• επιπλέον (32.340) πακέτα τσιγάρα, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου,

• χρηματικό ποσό σχετιζόμενο με την προαναφερόμενη παράνομη δραστηριότητα και

• (3) κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν για τις παράνομες συναλλαγές τους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Εκδήλωση για την 109η επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων
Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο ιστορικός Κωνσταντίνος Σαμουρκασίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στη «σημασία της ιστορικής μνήμης σήμερα και στο...
Θεσσαλονίκη: Εκδήλωση για την 109η επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων
Δανιηλίδης: Μητροπολιτικό πάρκο στη ΔΕΘ, συνεδριακό και εκθεσιακό στη Σίνδο
Τι συζήτησε αντιπροσωπεία της Κίνησης Πολιτών για την μετεγκατάσταση της Έκθεσης με τον δήμαρχο Νεάπολης-Συκεών και μέλη της διοίκησης του δήμου
Δανιηλίδης: Μητροπολιτικό πάρκο στη ΔΕΘ, συνεδριακό και εκθεσιακό στη Σίνδο