Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Έρευνα για το βίντεο με τη γροθιά αστυνομικού σε διαδηλωτή (Video)

Προκαταρκτική εξέταση διατάχθηκε μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο που δείχνει έναν άνδρα των ΜΑΤ να ρίχνει γροθιά και στη συνέχεια να κλωτσάει διαδηλωτή

Διενέργεια προκαταρκτικής διοικητικής εξέτασης διατάχθηκε μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο του Reuters, από τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας το βράδυ του Σαββάτου, που δείχνει έναν άνδρα των ΜΑΤ να ρίχνει γροθιά και στη συνέχεια να κλωτσάει διαδηλωτή, τον οποίο έχει ήδη θέσει υπό κράτηση και του έχει ακινητοποιήσει τα χέρια.

Στο βίντεο, το οποίο δεν έχει περιγραφή, απεικονίζεται διαδηλωτής με μάσκα για τα δακρυγόνα, που δεν έχει καλύψει το πρόσωπό του, να τίθεται υπό κράτηση από άνδρα τον ΜΑΤ.

Ο άνδρας τον ΜΑΤ έχει ακινητοποιήσει τα χέρια του διαδηλωτή, τα οποία βρίσκονται στην πλάτη του, και τον οδηγεί σε κοντινή διμοιρία. Ακούγεται μόνο η φράση «μολότοφ ο κύριος», την οποία φαίνεται ότι λέει στους συναδέλφους του.

Χωρίς στο βίντεο να ακούγεται κάτι άλλο ενδιάμεσα, ο άνδρας των ΜΑΤ γυρίζει στον διαδηλωτή και του ρίχνει μία γροθιά πριν αρχίσει να του ρίχνει κλωτσιές, ενώ οι συνάδελφοί του φαίνεται να προσπαθούν τον εμποδίσουν.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παίρνουν διαζύγιο Πρίγκιπας Νικόλαος και Πριγκίπισσα Τατιάνα 14 χρόνια μετά
«Θα συνεχίσουν να ζουν και να δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα» - Τι αναφέρει η ανακοίνωση του γραφείου της οικογένειας
Παίρνουν διαζύγιο Πρίγκιπας Νικόλαος και Πριγκίπισσα Τατιάνα 14 χρόνια μετά