Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

ΕΛΑΣ: Ένας 28χρονος πίσω από τον παγιδευμένο φάκελο στο Χρηματιστήριο

Ένας 28χρονος, ο οποίος έχει προφυλακιστεί για επίθεση σε αστυνομικό τμήμα, ταυτοποιήθηκε ως ο αποστολέας του παγιδευμένου φακέλου στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Ένας 28χρονος, ο οποίος έχει προφυλακιστεί για επίθεση σε αστυνομικό τμήμα, ταυτοποιήθηκε από την Αστυνομία ως ο αποστολέας του παγιδευμένου φακέλου με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό στο Χρηματιστήριο Αθηνών, τον περασμένο Οκτώβριο.

Υπενθυμίζεται ότι ο παγιδευμένος φάκελος, ο οποίος είχε ταχυδρομηθεί από τα ΕΛ.ΤΑ. Κω εντοπίστηκε κατά τον έλεγχο της αλληλογραφίας στο Χρηματιστήριο, ενώ ο μηχανισμός που περιείχε αποσυνδέθηκε από κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.

Μετά από έρευνες της Αντιτρομοκρατικής τόσο στην Αττική, όσο και στο νησί της Κω, αλλά και χάρη στα αποτελέσματα των εξετάσεων που πραγματοποιήθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ, οι αρχές οδηγήθηκαν στα ίχνη του 28χρονου.

Σε βάρος του σχηματίστηκε ποινική δικογραφία -κακουργηματικού χαρακτήρα- για συρροή εγκλημάτων, όπως τρομοκρατικές πράξεις, απόπειρα εμπρησμού - έκρηξης, παραβάσεις σχετικά με τις εκρηκτικές ύλες, απόπειρα διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς και ανθρωποκτονίας με πρόθεση, καθώς και παραβάσεων του νόμου περί όπλων και εκρηκτικών.

Η σχετική δικογραφία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών και παραπέμφθηκε για τη διενέργεια κύριας ανάκρισης, στο πλαίσιο της οποίας εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του 28χρονου.

Όπως διαπιστώθηκε ο 28χρονος βρίσκεται ήδη προφυλακισμένος σε σωφρονιστικό κατάστημα για άλλη υπόθεση και συγκεκριμένα για την επίθεση που πραγματοποίησε ομάδα ατόμων στις εγκαταστάσεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αιτωλίας, στο Μεσολόγγι, την 30η Οκτωβρίου 2014.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το Eurojackpot ευχήθηκε καλή επιτυχία στη Μαρίνα Σάττι - Αναχώρησε για Μάλμε (VIDEO)
Το Eurojackpot, μεγάλος χορηγός της ελληνικής αποστολής, βρέθηκε στο αεροδρόμιο και ευχήθηκε καλή επιτυχία στην Μαρίνα Σάττι
Το Eurojackpot ευχήθηκε καλή επιτυχία στη Μαρίνα Σάττι - Αναχώρησε για Μάλμε (VIDEO)