Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Τρία άτομα συνελήφθησαν για χρέη χιλιάδων ευρώ προς το Δημόσιο

Τρία άτομα συνελήφθησαν για χρέη χιλιάδων ευρώ προς το Δημόσιο

Στο πλαίσιο συστηματικών ελέγχων που πραγματοποιούνται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη οφειλετών του Δημοσίου, κατά το τελευταίο 24ωρο, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, συνέλαβαν συνολικά τρία άτομα.

• Συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων Προσώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, δύο ημεδαποί, ηλικίας 42 και 47 ετών, ομόρρυθμα μέλη εταιρείας με δραστηριότητα στο χώρο παροχής υπηρεσιών από καφετέρια, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο κατ' εξακολούθηση. Το ύψος της οφειλής ανέρχεται για τον καθένα στα 499.991,52 ευρώ.

• Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς, συνελήφθη 55χρονος ημεδαπός, διευθύνων σύμβουλος εταιρείας παραγωγής και πώλησης δομικών υλικών, για μη καταβολή οφειλών προς το Δημόσιο κατ' εξακολούθηση ύψους 267.617,57 ευρώ.

Οι κατηγορίες που βαρύνουν τους συλληφθέντες, αφορούν στις διατάξεις των άρθρων 98 του Ποινικού Κώδικα, «Εγκλήματα τελούμενα κατ' εξακολούθηση» και 25 παρ. 1δ' του Ν. 1882/90, όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ.1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή οφειλών προς το Δημόσιο».

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ