Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Επιθέσεις σε κοσμηματοπωλεία της Θεσσαλονίκης

Έγιναν το Σάββατο από μέλη της πορείας, που διαμαρτύρονταν κατά της εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής

Αιφνιδιαστική και απρόκλητη επίθεση δέχτηκαν τα Κοσμηματοπωλεία της Θεσσαλονίκης το Σάββατο 28 Μαρτίου 2015 κατά τις μεσημεριανές ώρες λειτουργίας της αγοράς από μέλη της πορείας, που διαμαρτύρονταν κατά της εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής.

Άτομα εξοπλισμένα με ρόπαλα πέταξαν μπογιές και έγραψαν συνθήματα στις προσόψεις των καταστημάτων της οδού Τσιμισκή ενώ κινήθηκαν απειλητικά κατά τις εισόδους των καταστημάτων.

Ο Σύλλογος εκφράζει την αγανάκτησή του για την απρόκλητη επίθεση, που δέχτηκαν τα μέλη του Συλλόγου, προκαλώντας υλικές φθορές στα καταστήματα τους και ψυχολογική βία στους εργαζομένους και στους ευρισκόμενους σε αυτά πελάτες.

Επισημαίνουμε το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τα όργανα της τάξεως ήταν ανύπαρκτα.

Το γεγονός ότι επιθέσεις δέχτηκαν μόνο τα κοσμηματοπωλεία αποδεικνύει ότι στοχοποιείται συγκεκριμένη ομάδα επιχειρήσεων, αναδεικνύοντας επικίνδυνες ρατσιστικές αντικοινωνικές και αντιδημοκρατικές συμπεριφορές. Φαινόμενο το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις εις βάρος της κοινωνικής ηρεμίας και γαλήνης.

Ο Σύλλογος με επιστολή του προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, καλεί το κράτος να αναλάβει τις ευθύνες του και να παρέχει την προστασία των επιχειρήσεων μας και των εργαζομένων σε αυτές ως ένα δημόσιο αγαθό που το δικαιούμαστε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ