Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Παρίσταναν τους γιατρούς και τους δικηγόρους για να εξαπατούν τα θύματά τους

Θεσσαλονίκη: Παρίσταναν τους γιατρούς και τους δικηγόρους για να εξαπατούν τα θύματά τους

Προσποιούμενοι άλλοτε τους γιατρούς νοσοκομείου κι άλλοτε τους δικηγόρους ένας 47χρονος κι ένας 33χρονος στη Θεσσαλονίκη φέρονται ότι έπειθαν τα ανυποψίαστα θύματά τους να τους παραδώσουν διάφορα χρηματικά ποσά, με το πρόσχημα ότι συγγενικά τους πρόσωπα ενεπλάκησαν σε τροχαία ατυχήματα, είτε ως θύματα είτε ως υπαίτιοι, και, ανάλογα με την περίπτωση, χρίζουν νοσηλείας και νομικής υποστήριξης.

Με τον τρόπο αυτό κατηγορούνται ότι εξαπάτησαν δύο ηλικιωμένα άτομα, από τα οποία πήραν συνολικά 28.000 ευρώ, ενώ αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν και τρίτο ηλικιωμένο, αξιώνοντας απ' αυτόν 8.000 ευρώ.

Την υπόθεση εξιχνίασε το τμήμα προστασίας περιουσιακών δικαιωμάτων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Προηγήθηκε η επ' αυτοφώρω σύλληψη τού 47χρονου, χθες το πρωί έξω από το σπίτι 80χρονης στην Καλαμαριά, όπου ο κατηγορούμενος περίμενε την ηλικιωμένη για να του παραδώσει, κατόπιν συνεννόησης που προηγήθηκε, 8.000 ευρώ. Το συγκεκριμένο ποσό το είχε αναλάβει νωρίτερα η ανυποψίαστη γυναίκα από τραπεζικό υποκατάστημα.

Ύστερα από έρευνες που ακολούθησαν συνελήφθη κι ο 33χρονος συνεργός του, ενώ στην υπόθεση εκτιμάται ότι εμπλέκεται ένα ακόμη άτομο, το οποίο φέρεται να βρίσκεται στη Βουλγαρία. Οι δύο συλληφθέντες οδηγούνται στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ η αστυνομική έρευνα για τη δράση τους συνεχίζεται προκειμένου να εντοπιστούν τυχόν άλλα θύματά τους.

Στο μεταξύ, ένας 38χρονος, που πριν από λίγες εβδομάδες ταυτοποιήθηκε ως δράστης απάτης σε βάρος 93χρονου στην Κατερίνη, από τον οποίο φέρεται ότι ζήτησε και πήρε 10.000 ευρώ προκειμένου δήθεν να αγοράσει για λογαριασμό του από το εξωτερικό είκοσι συσκευές κινητής τηλεφωνίας νέας γενιάς (smart phones), βαρύνεται με έξι ακόμη περιπτώσεις απάτης.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το τελευταίο τρίμηνο κατηγορείται ότι απέσπασε από πέντε άνδρες και μία γυναίκα (ηλικίας 24 έως 40 ετών) συνολικά 24.510 ευρώ, που προορίζονταν για υποτιθέμενες αγορές κινητών τηλεφώνων και ηλεκτρικών συσκευών από το εξωτερικό, δήθεν σε τιμές φθηνότερες σε σχέση με την εγχώρια αγορά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αλκοόλ και οδήγηση: Πρόστιμα μαμούθ με το νέο ΚΟΚ - Πόση ώρα μετά το ποτό μπορείτε να οδηγήσετε
Σημαντικό ρόλο στην απορρόφηση του αλκοόλ από τον οργανισμό παίζουν πολλά χαρακτηριστικά
Αλκοόλ και οδήγηση: Πρόστιμα μαμούθ με το νέο ΚΟΚ - Πόση ώρα μετά το ποτό μπορείτε να οδηγήσετε