Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

15 χρόνια φυλακή για τον 48χρονο που ασελγούσε σε 8χρονη

Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στον κατηγορούμενο

Δεκαπέντε χρόνια φυλάκισης ήταν η ποινή που επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο σε έναν 48χρονο ο οποίος καταδικάστηκε επειδή ασελγούσε σε βάρος της 8χρονης κόρης της συντρόφου του, στη Θεσσαλονίκη. Κρίθηκε ένοχος για το αδίκημα της «κατάχρησης σε ασέλγεια ανηλίκου που δεν συμπλήρωσε τα 14 έτη από πρόσωπο που συνοικεί με τον ανήλικο και διατηρεί φιλικές σχέσεις με τους οικείους του, κατ' εξακολούθηση».

Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στον κατηγορούμενο ο οποίος είναι πατέρας δύο ανήλικων κοριτσιών. Κατά πλειοψηφία (5-2) ελήφθη η απόφαση επί της ποινής, καθώς οι δύο τακτικοί δικαστές είχαν τη γνώμη ότι έπρεπε να καταδικαστεί με μικρότερη ποινή.

Η έφεση του δεν είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα και έτσι επέστρεψε στη φυλακή όπου παρέμενε προφυλακισμένος, από τον περασμένο Ιούλιο, μετά τη σύλληψη του. Κατά την ακροαματική διαδικασία προέκυψε ότι ο 48χρονος είχε συνάψει εξωσυζυγική σχέση με τη μητέρα της παθούσας, εμφανιζόμενος ως αστυνομικός και με ψεύτικα στοιχεία ταυτότητας. Στην απολογία του, αρνήθηκε την κατηγορία υποστηρίζοντας ότι είναι αθώος. Ενώπιον δικαστών και ενόρκων ισχυρίστηκε ότι αντιμετώπιζε την 8χρονη ως πατέρας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παίρνουν διαζύγιο Πρίγκιπας Νικόλαος και Πριγκίπισσα Τατιάνα 14 χρόνια μετά
«Θα συνεχίσουν να ζουν και να δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα» - Τι αναφέρει η ανακοίνωση του γραφείου της οικογένειας
Παίρνουν διαζύγιο Πρίγκιπας Νικόλαος και Πριγκίπισσα Τατιάνα 14 χρόνια μετά