Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Απάτη με εταιρείες "πυραμίδα"!

Κατάφεραν να εξαπατήσουν 20 επαγγελματίες και να αποσπάσουν μεγάλα χρηματικά ποσά!

Απάτη με εταιρείες οι οποίες χρησιμοποιούσαν «πυραμιδικό» σύστημα ανάπτυξης, εξιχνιάσθηκε από την Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Συνολικά συνελήφθησαν 5 άτομα τα οποία και ταυτοποιήθηκαν. Από τους 5 δράστες οι δύο είναι αλλοδαποί ηλικίας 50 και 46 ετών (ανδρόγυνο) ενώ οι άλλοι τρείς είναι ημεδαποί ηλικίας 58, 52 και 54 ετών αντίστοιχα.

Οι δράστες κατάφεραν να εξαπατήσουν τουλάχιστον 20 άτομα σε διάστημα τριών ετών προσφέροντας στα θύματά τους ως δέλεαρ οικονομικά οφέλη.

Από το Νοέμβριο του 2010 είχαν στήσει ένα πλέγμα εταιρειών, μία εκ των οποίων αποτελούσε υποκατάστημα εταιρείας με έδρα χώρα της κεντρικής Ευρώπης, στην οποία διαχειριστές ήταν το προαναφερόμενο ανδρόγυνο.

Οι απάτη ήταν τόσο καλά στημένη ώστε διοργάνωναν και σεμινάρια όπου προσέλκυαν νέους συνεργάτες-θύματα στους οποίους υπόσχονταν πολυτελή ζωή και πολλά κέρδη.

Χρησιμοποιώντας πυραμιδωτή μορφή ανάπτυξης, έπειθαν επαγγελματίες ότι με την ένταξή τους στο συγκεκριμένο πρόγραμμα που προωθούσαν, θα αποτελούσαν συμβεβλημένες επιχειρήσεις σε μία από τις 5 προαναφερόμενες εταιρείες και θα διεύρυναν το πελατολόγιό τους, ενώ θα εξασφάλιζαν έκπτωση στην παροχή υπηρεσιών και αγορά προϊόντων μεταξύ των συναλλασσόμενων επιχειρήσεων.

Επιπλέον τους διαβεβαίωναν ότι μπορούσαν να αποχωρήσουν από το πρόγραμμα οποιαδήποτε στιγμή το επιθυμούσαν λαμβάνοντας πίσω όλο το επενδυμένο κεφάλαιο.

Η παράνομη δράση των 5 εμπλεκομένων εντοπίζεται στις πόλεις της Θεσσαλονίκης, του Βόλου, της Μυτιλήνης και των Μεγάρων Αττικής.

Το συνολικό ποσό που φέρεται να έχουν αποσπάσει οι δράστες από τα θύματά τους ανέρχεται στις 81.071,60 ευρώ. 

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία η οποία και βρίσκεται στα χέρια του αρμόδιου εισαγγελέα ενώ πραγματοποιούνται έρευνες για τυχόν επιπλέον παθόντες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΑΟΚ: Γιώργος και Νίκος Σαββίδης αγκαλιά με το τρόπαιο – Πότε θα πάει στον Ιβάν
Οι γιοι του προέδρου του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, δεν αποχωρίζονται το τρόπαιο - Σύντομα θα φτάσει και στα χέρια του
ΠΑΟΚ: Γιώργος και Νίκος Σαββίδης αγκαλιά με το τρόπαιο – Πότε θα πάει στον Ιβάν