Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Στον εισαγγελέα ο Γ. Πετρακάκος και οι συγκατηγορούμενοί του

Εν αναμονή των αποτελεσμάτων της βαλλιστικής εξέτασης στα δύο όπλα που βρέθηκαν στο διαμέρισμά του στο κέντρο του Βόλου

Στον εισαγγελέα θα οδηγηθούν εντός της ημέρας ο 37χρονος Γιώργος Πετρακάκος και οι συγκατηγορούμενοί του, εν αναμονή των αποτελεσμάτων της βαλλιστικής εξέτασης στα δύο όπλα που βρέθηκαν στο διαμέρισμά του στο κέντρο του Βόλου.

Περίπου στις 13.00 ο μεσημέρι ο Γιώργος Πετρακάκος θα οδηγηθεί στο Εφετείο. Στη συνέχεια θα επιστρέψει στο κτίριο της ΓΑΔΑ και από εκεί μαζί με τους συγκατηγορούμενούς του, την 36χρονη σύντροφό του και δύο αδέλφια ηλικίας 35 και 27 ετών θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία, στη πρώην Σχολή Ευελπίδων.

Στο «μικροσκόπιο» της ΕΛ.ΑΣ. έχει μπει η 36χρονη σύντροφος του Γ. Πετρακάκου και θα ερευνηθεί εάν η γυναίκα -μητέρα δυο ανήλικων παιδιών- έχει συμμετάσχει σε διάφορες αξιόποινες πράξεις στο παρελθόν, όπως ληστείες ή ακόμα και τρομοκρατικές ενέργειες, στις οποίες έχει προκύψει από την έρευνα γυναικεία παρουσία.

Σε βάρος του Πετρακάκου και των συνεργών του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τα κακουργήματα της ληστείας από κοινού, κατά συρροή από δράστες ενεργούντες με καλυμμένα χαρακτηριστικά και φέροντες πολεμικό τυφέκιο και μη, της διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής κατ' εξακολούθηση από δράστες ενωθέντες για την τέλεση κλοπών και ληστειών και ενεργούντες κατ' επάγγελμα, της διακεκριμένης περίπτωσης οπλοκατοχής και οπλοφορίας από κοινού κατ' εξακολούθηση.

Επίσης για τα πλημμελήματα της παράνομης οπλοφορίας-παράνομης κατοχής όπλων και πυρομαχικών από κοινού κατά συρροή, πλαστογραφίας με χρήση και μη από κοινού και κατ' εξακολούθηση, αρπαγής από κοινού κατά συρροή, της διακεκριμένης περίπτωσης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας με φωτιά από κοινού κατ' εξακολούθηση, τελεσμένης και σε απόπειρα, της συμμορίας, της ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης και της κατασκευής πλαστών Δελτίων Αστυνομικής Ταυτότητας.

Ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Δημήτρης Τσακνάκης είχε επισημάνει στην παρουσίαση της υπόθεσης ότι τμήμα δακτυλικού αποτυπώματος του Γ. Πετρακάκου είχε βρεθεί σε ταχύπλοο σκάφος που χρησιμοποίησαν για τη διαφυγή τους οι δράστες της ένοπλης ληστείας σε υποκατάστημα τράπεζας στο Δίστομο Βοιωτίας στις 22 Αυγούστου 2014.

Σχετικά με το εάν ο Γ. Πετρακάκος εμπλέκεται σε κάποια τρομοκρατική ενέργεια αναφέρθηκε ότι δεν έχει προκύψει κάτι τέτοιο και έχει παραπεμφθεί σε δίκη με βούλευμα Συμβουλίου Εφετών με την κατηγορία της χρηματοδότησης τρομοκρατικής οργάνωσης, και συγκεκριμένα τον Επαναστατικό Αγώνα.

Επιπλέον ως αργά το βράδυ της Πέμπτης ήταν σε εξέλιξη τρεις κατ' οίκον έρευνες στον Βόλο (στην οικία του ζευγαριού στο κέντρο, σε αποθήκη στη Νέα Ιωνία και λυόμενο σε μια απόσταση περίπου 8 χιλιομέτρων προς Πήλιο) και σε αγροικία στον Μώλο Φθιώτιδας ενώ έρευνες έγιναν και σε οικία στην Αγία Παρασκευή Αττικής (όπου διέμεναν τα δύο αδέλφια χωρίς να έχει βρεθεί κάτι αξιόλογο).

Επιπλέον εξετάζονταν πέντε οχήματα. Συγκεκριμένα πρόκειται για δύο ΙΧ αυτοκίνητα (στο όνομα της γυναίκας) και ένα νοικιασμένο φορτηγάκι (το οποίο χρησιμοποιήθηκε και για τη μεταφορά αντικειμένων από την αγροικία στο σπίτι στον Βόλο), ενώ στην αγροικία είναι καλυμμένα δύο οχήματα ένα τύπου τζιπ και ένα επιβατικό τα οποία πιθανολογείται ότι είναι κλεμμένα.

Υπενθυμίζεται ότι από τις ως τώρα έρευνες έχουν βρεθεί στο διαμέρισμα όπου διέμενε το ζευγάρι με τα παιδιά του: ένα καλάσνικοφ, ένα πιστόλι Γκλοκ, ένας φορητός υπολογιστής, τρεις καταγραφικές συσκευές εικόνας (κάμερες), δύο πλαστές ταυτότητες και πλαστό δίπλωμα με φωτογραφίες του Γ. Πετρακάκου, κινητά τηλέφωνα, κάρτες sim και τηλεκάρτες. Πληροφορίες αναφέρουν πως έχουν βρεθεί και χρήματα. Όλα τα κατασχεθέντα αντικείμενα μεταφέρθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για εξέταση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ