Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Μαχαίρωσαν συμμαθητή τους στο διάλειμμα: Ο φόβος κυριαρχεί στο σχολείο

Αποβολή για τους τρεις δράστες της επίθεσης σε 15χρονο – Οι μαθητές φοβούνται πράξεις αντεκδίκησης

Σοκαρισμένοι είναι οι μαθητές του 1ου Επαγγελματικού Λυκείου από το πρωτοφανές περιστατικό ενδοσχολικής βίας με θύμα έναν 15χρονο , τον οποίο μαχαίρωσαν με πτυσσόμενα μαχαίρια και διά ασήμαντο αφορμή, τρεις μεγαλύτεροι συμμαθητές του, κατά τη διάρκεια του διαλείμματος.

Σήμερα το πρωί με ομόφωνη απόφαση το συμβούλιο των καθηγητών απομάκρυνε τους τρεις δράστες. Πρόκειται για έναν 19χρονο, έναν 17χρονο και έναν 15χρονο οι οποίοι είχαν απασχολήσει και στο παρελθόν τη διεύθυνση του σχολείου για πειθαρχικά παραπτώματα, αλλά δεν περνούσε από το μυαλό κανενός ότι θα τραυμάτιζαν με μαχαίρι έναν συμμαθητή τους!

Πέρα από την αποβολή τους από το σχολείο, οι τρεις μαθητές συνελήφθησαν και παραπέμφθηκαν σε τακτική δικάσιμο.

Όσον αφορά στον 15χρονο μαθητή θύμα της επίθεσης, επέστρεψε σήμερα στα μαθήματα του εμφανώς ταραγμένος, αφού σύμφωνα με τους καθηγητές του σχολείου δεν είχε δημιουργήσει κανέναν πρόβλημα σχετικά με τη συμπεριφορά του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ των μαθητών του 1ου ΕΠ.ΑΛ. κυριαρχεί ο φόβος, αφού παρά το γεγονός ότι βοήθησαν τους καθηγητές τους  να ανακαλύψουν τους δράστες της άναδρης επίθεσης, αρνούνται να εμφανιστούν για να καταθέσουν ενώπιον του δικαστηρίου, υποστηρίζοντας ότι φοβούνται πράξεις αντεκδίκησης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χωρίς λεωφορεία ΟΑΣΘ η Θεσσαλονίκη σήμερα με 2 στάσεις – Ποιες ώρες απεργούν
Στάση εργασίας από τους εργαζόμενους στον ΟΑΣΘ στο πλαίσιο των απεργιακών κινητοποιήσεων για την εργατική Πρωτομαγιά
Χωρίς λεωφορεία ΟΑΣΘ η Θεσσαλονίκη σήμερα με 2 στάσεις – Ποιες ώρες απεργούν