Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

«Προειδοποιητική» έξοδος αγροτών με τα τρακτέρ τους στην Εγνατία Οδό!

Διαμαρτύρονται για τα φορολογικά και ασφαλιστικά μέτρα που προωθούνται, χωρίς να δημιουργούν προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων

Τα τρακτέρ τους έχουν παρατάξει από το πρωί στον κόμβο της Κουλούρας αγρότες και κτηνοτρόφοι του Νομού Ημαθίας και χωρίς να δημιουργούν προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων επί της Εγνατίας οδού, διαμαρτύρονται για τα φορολογικά και ασφαλιστικά μέτρα που προωθούνται.

Αντιπροσωπεία του μπλόκου της Κουλούρας επέδωσε ψήφισμα διαμαρτυρίας στον προϊστάμενο του υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ στη Βέροια, ενώ ταυτόχρονα κατέθεσαν τα απαιτούμενα χαρτιά για την λήψη αποζημίωσης, αφού λόγο καιρού τα προϊόντα τους (βαμβάκια και καλαμπόκια), «σαπίζουν» στα χωράφια, όπως τόνισε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Βέροιας, Τάσος Χαλκίδης.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων στην Ημαθία, Στέργιος Κίρτσος, ανέφερε πως «το μπλόκο της Κουλούρας έχει αποδείξει στο πέρασμα των χρόνων ότι είναι από τα πιο δυνατά», επισημαίνοντας πως «διαρκώς ενσωματώνονται ολοένα και περισσότεροι αγρότες και κτηνοτρόφοι, που πλέον έχουν αντιληφθεί ότι με τα μέτρα που προωθούνται θα σβήσει ο πρωτογενής τομέας, θα χάσουμε όλοι τις δουλειές μας και θα είμαστε και χρεωμένοι απέναντι σε τράπεζες, εμπόρους και άλλους φορείς».

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα της ΠΕΚ περιλαμβάνει και άλλες περιφερειακές κινητοποιήσεις σε επίπεδο Νομών, που είναι οι εξής: Χαλκιδική (29/10), Κομοτηνή (3/11/) και θα ακολουθήσουν -μεταξύ άλλων- η Θεσπρωτία, η Αιτωλοκαρνανία και η Ηλεία.

Εξάλλου, οι δυνάμεις του πρωτογενούς τομέα αποφάσισαν τη συγκρότηση κοινού μετώπου, με σκοπό την ανάληψη πρωτοβουλιών για δυναμικές κινητοποιήσεις που θα περιλαμβάνουν ανάπτυξη μπλόκων σε χωριά και εθνικές οδούς, καθώς και κάθοδο στην Αθήνα.

Η πλευρά της Παναγροτικής Αγροτικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ), αποφάσισε κινητοποιήσεις και μπλόκα στους δρόμους, αλλά όχι άμεσα· σε κάθε περίπτωση, όμως, πριν από τα Χριστούγεννα. Η απόφαση για μετάθεση των αντιδράσεων προς τα πίσω χρονικά συνδέεται και με το γεγονός ότι βρίσκονται σε εξέλιξη, αυτή την περίοδο, οι περισσότερες αγροτικές εργασίες και ελάχιστοι αγρότες θα μπορούσαν να αφήσουν το χωράφι για την άσφαλτο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ