Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Εξαπάτησαν ιδιοκτήτη γραφείου τελετών για να του πάρουν 1.500 ευρώ

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός 31χρονου, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για να ταυτοποιηθεί και η γυναίκα συνεργός του

Εξιχνιάσθηκε από τη μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Προσοτσάνης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας, υπόθεση απάτης, σε βάρος ιδιοκτήτη γραφείου τελετών, σε χωριό της Δράμας, που διαπράχθηκε την 15-9-2015.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός 31χρονου, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη, ενώ προέκυψε η συμμετοχή και μίας τουλάχιστον ακόμη γυναίκας – συνεργού, τα στοιχεία ταυτότητας της οποίας διερευνώνται.

Ειδικότερα όπως προέκυψε, η άγνωστη δράστιδα επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον 51χρονο, ιδιοκτήτη γραφείου τελετών και αναφέροντας ψευδώς ότι είναι συγγενικό πρόσωπο θανούσας, τον έπεισε με διάφορα προσχήματα, να παραδώσει το χρηματικό ποσό των 1.500 ευρώ, σε ένα άτομο που θα μετέβαινε στο σπίτι του.

Ακολούθως, επικοινώνησε με έναν 41χρονο ημεδαπό, οδηγό ταξί, τον οποίο επίσης εξαπάτησε, ζητώντας από αυτόν, έναντι χρηματικού ανταλλάγματος, να μεταβεί στην οικία του 51χρονου, να παραλάβει τα χρήματα και να τα αποστείλει, με ταχυδρομική επιταγή, στον 31χρονο συνεργό της.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας.

Την έρευνα και το προανακριτικό έργο διεξάγει το Αστυνομικό Τμήμα Προσοτσάνης, ενώ εξετάζεται η εμπλοκή των δραστών και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις απάτης ανά την επικράτεια, καθώς επίσης η τυχόν συμμετοχή άλλων συνεργών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τροχαίο στη Βουλή: Ενοχή του αστυνομικού για ανθρωποκτονία από αμέλεια ζήτησε ο Εισαγγελέας
Η απόφαση του δικαστηρίου θα ανακοινωθεί αύριο το πρωί - Τι είπε ο κατηγορούμενος στην απολογία του
Τροχαίο στη Βουλή: Ενοχή του αστυνομικού για ανθρωποκτονία από αμέλεια ζήτησε ο Εισαγγελέας
Σακελλαροπούλου: Επίσημη επίσκεψη στη Χιλή - Συναντήθηκε με Έλληνες ομογενείς
Η Χιλή κατέχει ξεχωριστή θέση στην ψυχή του ελληνικού λαού και στη δική μου προσωπικά, τόνισε η κ. Σακελλαροπούλου
Σακελλαροπούλου: Επίσημη επίσκεψη στη Χιλή - Συναντήθηκε με Έλληνες ομογενείς