Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Συνελήφθησαν 19 άτομα για την εισβολή στα γραφεία των ΑΝΕΛ

Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι 19 προσαγωγές των μελών της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας»

Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι 19 προσαγωγές των μελών της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας», τα οποία το απόγευμα της Δευτέρας εισέβαλαν στο κτίριο όπου στεγάζονται τα γραφεία των ΑΝΕΛ, στη λεωφόρο Συγγρού.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διατάραξη οικιακής ειρήνης, παράνομη κατακράτηση, βία κατά πολιτικού κόμματος και άρνηση υποβολής σε δακτυλοσκόπηση.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Υπενθυμίζεται ότι η εν λόγω ομάδα ατόμων μπήκε στο κτίριο λίγο μετά τις 18:30 και, χωρίς να μπει στα γραφεία των ΑΝΕΛ, ανέβηκε στην ταράτσα, όπου ανάρτησε δύο πανό και πέταξε φέιγ βολάν, τα οποία αναγράφουν «Αντίσταση στα νέα μέτρα - Όλοι στους δρόμους».

Οι αστυνομικοί που βρίσκονταν στην είσοδο του κτιρίου προσήγαγαν συνολικά 19 άτομα (14 άνδρες, 5 γυναίκες), κατά την έξοδό τους από το κτίριο και τους οδήγησαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Στα τέλη Σεπτεμβρίου τα μέλη της ίδιας ομάδας επιχείρησαν να εισβάλουν στο κτίριο αλλά τότε έπεσαν σε μπλόκο των αστυνομικών και έγιναν εννέα προσαγωγές, ενώ πριν από λίγες ημέρες προσπάθησαν να μπουν στο κτίριο της ΕΡΤ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ