Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Έσκιζε για χρόνια τις κλήσεις παράνομης στάθμευσης και χρωστάει… 1.000.000€!

Καταστηματάρχης επί χρόνια έσκιζε τις κλήσεις που του έγραφαν και πλέον χρωστάει απίθανο ποσό στο δήμο Αθηναίων

Απίστευτο κι όμως… ελληνικό. Καταστηματάρχης πάρκαρε επί χρόνια παράνομα, έπαιρνε κλήσεις και τις έσκιζε, φτάνοντας πλέον να χρωστάει στο δήμο της Αθήνας ένα εκατομμύριο ευρώ!

Όπως αναφέρει η «Καθημερινή», ο πρωταθλητής της παράνομης στάθμευσης, καταστηματάρχης στο κέντρο των Αθηνών, χρωστά στον Δήμο 1 εκατ. ευρώ από κλήσεις ετών τις οποίες έσχιζε. Ο Γ.Δ., καταστηματάρχης στο κέντρο της πόλης, έφτασε να χρωστάει (κρατηθείτε…) ένα εκατομμύριο ευρώ στον Δήμο Αθηναίων από οφειλόμενες κλήσεις. Τα «κατάφερε» κάνοντας αυτό που πολλοί συνηθίζουν όταν δουν το σχετικό χαρτάκι στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου τους. Απλώς το τσαλάκωνε και το πετούσε, επιμένοντας να παρκάρει παράνομα στο ίδιο σημείο, επί σειρά πολλών ετών, κάθε ημέρα.

Όπως εξηγεί στην «Καθημερινή» ο κ. Αντώνης Καφετζόπουλος, αντιδήμαρχος αρμόδιος για τον δημόσιο χώρο στον Δήμο Αθηναίων, τα δύο τελευταία χρόνια η κατάσταση όσον αφορά την παράνομη στάθμευση έχει εκτραχυνθεί. «Δεν είναι μόνο ότι δεν υπήρχε η δημοτική αστυνομία και άρα δεν υπήρχε η δυνατότητα να πραγματοποιούνται αρκετοί έλεγχοι. Είναι ότι και οι ίδιοι οι πολίτες είχαν την αίσθηση ότι κανείς δεν υπάρχει να τους ελέγξει και άρα μπορούσαν να παρανομούν ατιμώρητοι». Το αίσθημα ατιμωρησίας επιτείνει και το γεγονός ότι μπορεί να περάσουν πολλά χρόνια και να μην απαιτήσει ουδείς την πληρωμή του προστίμου από τον παρανομούντα.

Πλέον, η δημοτική αστυνομία είναι και πάλι στους δρόμους των πόλεων, και της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας και τα πρόστιμα πέφτουν «βροχή»! Αρκεί (1) να πληρώνονται και (2) να δημιουργηθούν οι απαραίτητοι χώροι στάθμευσης ώστε οι ευσυνείδητοι οδηγοί να μην οδηγούνται στην παρανομία.

Πηγή: «Καθημερινή»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Πήγες να βρεις τη μαμά;»: Συγκλονίζει η αδερφή 34χρονου που πέθανε στη Θεσσαλονίκη
Συγγενείς και φίλοι αποχαιρετούν τον 34χρονο που έβαλε τέλος στη ζωή του πέφτοντας από το Λευκό Πύργο
«Πήγες να βρεις τη μαμά;»: Συγκλονίζει η αδερφή 34χρονου που πέθανε στη Θεσσαλονίκη
Κασσελάκης: Είμαι θρήσκος, δεν είναι κακό να πιστεύει κανείς στα θαύματα (VIDEO)
«Είμαι και ηγέτης και για μπίρες», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Τι είπε για τις ευρωεκλογές, τον Παπανώτα και τον Τσίπρα
Κασσελάκης: Είμαι θρήσκος, δεν είναι κακό να πιστεύει κανείς στα θαύματα (VIDEO)