Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Τριήμερο πένθος στο δήμο Λέσβου για τους δεκάδες νεκρούς πρόσφυγες

Μαύρα υφάσματα στο ιστορικό δημαρχείο της Μυτιλήνης και σε άλλα σημεία της πόλης

Τριήμερο πένθος κήρυξε ο δήμος Λέσβου για τους δεκάδες νεκρούς πρόσφυγες που πνίγηκαν στην προσπάθεια τους να φτάσουν στη Λέσβο. Στο πλαίσιο αυτό υπάρχουν μαύρα υφάσματα στο ιστορικό δημαρχείο της Μυτιλήνης και σε άλλα σημεία της πόλης.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός, τόνισε ότι στόχος του δήμου είναι «να αφυπνίσει την ευρωπαϊκή αλλά και την παγκόσμια κοινότητα, η οποία και δεν πρέπει να παρακολουθεί απλά ανήμπορη να δώσει λύση αυτή τη συνεχιζόμενη ανθρωπιστική κρίση».

Στο πλαίσιο αυτού του τριημέρου πένθους και στη μνήμη των αδικοχαμένων προσφύγων θα πραγματοποιηθεί στις 5 το απόγευμα, στο Άγαλμα της Μικρασιάτισσας Μάνας, στην Επάνω Σκάλα της Μυτιλήνης, μια διαεκκλησιαστική προσευχή με τη συμμετοχή του Μητροπολίτη Μυτιλήνης και εκπροσώπων άλλων Εκκλησιών και Θρησκειών.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του δήμου Λέσβου «με αυτή την άκρως συμβολική κίνηση, θέλουμε να δείξουμε σε όλο το κόσμο ότι, ανεξαρτήτως θρησκεύματος και καταγωγής, στεκόμαστε όλοι ενωμένοι ενάντια στους εγκληματίες που στέλνουν καθημερινά στο θάνατο μητέρες και μικρά παιδιά. Ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας σε μια σιωπηλή συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των σύγχρονων δουλεμπόρων - εγκληματιών και υπέρ της επέμβασης για την πάταξη της δολοφονικής δράσης τους».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παίρνουν διαζύγιο Πρίγκιπας Νικόλαος και Πριγκίπισσα Τατιάνα 14 χρόνια μετά
«Θα συνεχίσουν να ζουν και να δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα» - Τι αναφέρει η ανακοίνωση του γραφείου της οικογένειας
Παίρνουν διαζύγιο Πρίγκιπας Νικόλαος και Πριγκίπισσα Τατιάνα 14 χρόνια μετά