Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Συνελήφθησαν δύο διακινητές προσφύγων από το Λιμενικό!

Συνολικά 224 πρόσφυγες διασώθηκαν κατά το τελευταίο 24ωρο από το Λιμενικό, σε έξι περιστατικά στις θαλάσσιες περιοχές Λέσβου, Σάμου και Κω

Στη σύλληψη του διακινητή των προσφύγων που επέβαιναν στη λέμβο η οποία ανατράπηκε την Τρίτη στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Κω, στο Ακρωτήριο Άγιος Φωκάς, με απολογισμό εννέα νεκρούς, προχώρησε το Λιμενικό. Πρόκειται για 28χρονο Σύρο.

Υπενθυμίζεται ότι στο εν λόγω ναυάγιο πνίγηκαν τέσσερα παιδιά, τέσσερις γυναίκες και ένας άνδρας, εξακολουθούν να αγνοούνται δύο αγόρια, ενώ διασώθηκαν επτά άτομα.

Και στη Σάμο, η τοπική Λιμενική Αρχή συνέλαβε το πρωί της Τετάρτης έναν 18χρονο, κατά δήλωσή του Ιρακινό, ως τον διακινητή 13 προσφύγων.

Περιπολικό σκάφος του Λιμενικού τούς εντόπισε σε πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, που έπλεε στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά του νησιού, κοντά στην παραλία Κακόρεμα.

Στο μεταξύ, άλλοι 3.278 πρόσφυγες έφτασαν το πρωί της Τετάρτης στο λιμάνι του Πειραιά. Προερχόμενοι από τη Μυτιλήνη, οι 1.729 αποβιβάστηκαν από το «Terra Jet», ενώ 1.229 από το «Αριάδνη». Με το ίδιο πλοίο ταξίδεψαν 320 άτομα από τη Χίο.

Την ίδια ώρα, 224 πρόσφυγες διασώθηκαν κατά το τελευταίο 24ωρο από το Λιμενικό, σε έξι περιστατικά στις θαλάσσιες περιοχές Λέσβου, Σάμου και Κω.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Αισιοδοξία για το Παλατάκι - Το κάλεσμα σε Μητσοτάκη (ΦΩΤΟ)
Αισιοδοξία ότι θα υπάρξουν σύντομα εξελίξεις - Συζήτηση για να περιέλθει στα "χέρια" της Βουλής - Ο απολογισμός ενεργειών και δράσεων από το Σύλλογο...
Θεσσαλονίκη: Αισιοδοξία για το Παλατάκι - Το κάλεσμα σε Μητσοτάκη (ΦΩΤΟ)