Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Εξιχνιάστηκε η απαγωγή 25χρονου στο Λαγονήσι

Συνολικά εννέα αλλοδαποί ήταν οι δράστες οι οποίοι ζητούσαν να πάρουν χρηματικό ποσό

Στα ίχνη των δραστών της απαγωγής 25χρονου Πακιστανού, το 2011 στο Λαγονήσι, έφτασε το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, δράστες είναι εννέα αλλοδαποί, εκ των οποίων τρεις υπήκοοι Πακιστάν, ένας από τη Σρι Λάνκα και πέντε από το Αφγανιστάν. Ηγετικό ρόλο είχε ένας 33χρονος Πακιστανός, ο οποίος ήδη κρατείται στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής και συνελήφθη με ένταλμα σύλληψης.

Όπως προέκυψε, στις 27 Απριλίου 2011, οι δράστες απήγαγαν τον 25χρονο από την περιοχή του Λαγονησίου και απαιτούσαν από τους συγγενείς και φίλους του, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, την καταβολή 10.000 ευρώ, απειλώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα τον σκοτώσουν.

Λίγες μέρες αργότερα, σε προσυμφωνημένο ραντεβού στην πλατεία Αμερικής, οι δράστες απέσπασαν 2.450 ευρώ και στη συνέχεια τον άφησαν ελεύθερο.

Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο 33χρονος μαζί με άλλους δύο εκ των δραστών διακινούσαν παράνομα μετανάστες έναντι 10.000 ευρώ. Το ποσό αυτό δεν κατεβλήθη από τον 25χρονο και για τον λόγο αυτό απήχθη.

Η σχηματισθείσα δικογραφία, κατά περίπτωση για αρπαγή, ληστεία, εκβίαση και σωματική βλάβη κατά συναυτουργία και κατά συρροή, καθώς και για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών, υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος εξέδωσε εντάλματα σύλληψης για τρεις εκ των κατηγορουμένων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χαλκιδική: Καλλιεργούσε «δάσος» κάνναβης σε σπίτι – Πάνω από 300 δενδρύλλια (ΦΩΤΟ)
Συνελήφθη από την αστυνομία ένας άντρας – Βρέθηκαν, επίσης, 11 κιλά κάνναβης αλλά και μεγάλο χρηματικό ποσό
Χαλκιδική: Καλλιεργούσε «δάσος» κάνναβης σε σπίτι – Πάνω από 300 δενδρύλλια (ΦΩΤΟ)