Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Τραγωδία σε ορυχείο της ΔΕΗ: Νεκρός 50χρονος εργαζόμενος

Ένας 50χρονος οδηγούσε φορτηγό για να αποθέσει χαλίκια, ωστόσο το όχημα έπεσε μέσα στην απόθεση

Νέο εργατικό δυστύχημα στη ΔΕΗ σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής στο ορυχείο Νοτίου Πεδίου στο 23ο χλμ. Κοζάνης - Πτολεμαΐδας. Συγκεκριμένα, ένας 50χρονος, εργαζόμενος σε εργολάβο της ΔΕΗ, οδηγούσε φορτηγό για να αποθέσει χαλίκια, ωστόσο το όχημα έπεσε μέσα στην απόθεση.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου «Σπάρτακος», Μόσχος Μόσχου, το δυστύχημα σημειώθηκε στις 8 παρά τέταρτο το πρωί, όταν ο εργαζόμενος σε εργολάβο, οδηγός φορτηγού, πήγε να αδειάσει αμμοχάλικα και όπως σήκωσε την καρότσα «έφυγε» μαζί με την καρότσα. Ο ίδιος καταλογίζει τεράστιες ευθύνες στους αρμοδίους για το νέο δυστύχημα λέγοντας πως «είναι τεράστιες οι ευθύνες κυβέρνησης και ΔΕΗ».

Τι αναφέρει η ΔΕΗ σε ανακοίνωση

Η παραβίαση της απόστασης ασφαλούς εκφόρτωσης από το φρύδι του πρανούς είναι σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η αιτία του δυστυχήματος που προκάλεσε το θάνατο εργαζόμενου σε εργολάβο της ΔΕΗ σήμερα το πρωί στο ορυχείο Νοτίου Πεδίου του Λιγνιτικού Κέντρου Δ. Μακεδονίας, αναφέρει η επιχείρηση σε σχετική ανακοίνωση.

Το όχημα κατέπεσε από ύψος 8 μέτρων, με αποτέλεσμα το θανατηφόρο τραυματισμό του οδηγού. Τα αίτια του δυστυχήματος διερευνώνται από την Αστυνομική Διεύθυνση Πτολεμαΐδας. Οι υπηρεσίες της ΔΕΗ τίθενται στην διάθεση των αρμοδίων αρχών και παράλληλα θα προβούν σε όλους τους απαραίτητους ελέγχους για την διερεύνηση των αιτίων του δυστυχήματος, για τα μέτρα που τυχόν θα έπρεπε να είχαν ληφθεί από τον εργολάβο.

Η διοίκηση της ΔΕΗ εκφράζει τη βαθιά θλίψη της για το δυστύχημα και τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Πιάστηκαν με κλεμμένα κλιματιστικά από εγκαταλειμμένο κτήριο
Συνολικά τρεις συλλήψεις από την αστυνομία για κλοπές – Συνελήφθη και 42χρονος που έκλεψε τσάντες από κατάστημα
Θεσσαλονίκη: Πιάστηκαν με κλεμμένα κλιματιστικά από εγκαταλειμμένο κτήριο
Σχοινάς από Αλεξανδρούπολη: Έρχεται, σε λίγα χρόνια, το Ευρωπαϊκό Πτυχίο
Θα καταστεί ορατό σύμβολο της ανθρωποκεντρικής Ευρώπης, δίπλα στο ευρώ, στο Σένγκεν και στο Εράσμους, είπε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν
Σχοινάς από Αλεξανδρούπολη: Έρχεται, σε λίγα χρόνια, το Ευρωπαϊκό Πτυχίο
Θεσσαλονίκη: Αθωώθηκε φοιτητής – Για ρίψη πυρσού σε αστυνομικούς στο ΑΠΘ
Είχε ταυτοποιηθεί από τις αστυνομικές Αρχές ένα 24ωρο μετά το περιστατικό, με βάση τον σωματότυπο και τον ρουχισμό του
Θεσσαλονίκη: Αθωώθηκε φοιτητής – Για ρίψη πυρσού σε αστυνομικούς στο ΑΠΘ