Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θρίλερ εξαφάνισης του 4χρονου Φοίβου – Τι κατέθεσε ο Κούγιας για τον συζυγοκτόνο

«Μας κρατά ζωντανούς αυτή η εξέλιξη», δηλώνει ο παππούς του 4χρονου Φοίβου

Αναπτερώθηκαν οι ελπίδες της οικογένειας του μικρού Φοίβου, που αγνοείται εδώ και 13 ημέρες μετά την αρπαγή του από τον συζυγοκτόνο πατέρα του στη Χαλκιδική. Η είδηση ότι ο φυγάς συναντήθηκε με τον ποινικολόγο Αλέξη Κούγια επιβεβαίωσε τις ενδείξεις ότι ο συζυγοκτόνος βρισκόταν στην Ελλάδα, τουλάχιστον τις πρώτες ημέρες μετά το φρικτό έγκλημα, και κάνει την οικογένεια του 4χρονου παιδιού να ελπίζει ότι δεν έχουν διαφύγει στην Αλβανία.

Ο παππούς του Φοίβου, Λάμπης Μαυρομάτης, απευθύνει νέα έκκληση στον δολοφόνο της κόρης του να αφήσει ελεύθερο το παιδί, καθώς όπως λέει αυτό είναι το καθήκον του στη μνήμη της αδικοχαμένης κόρης του. «Μας κρατά ζωντανούς αυτή η εξέλιξη, η μόνη σίγουρη και θετική είδηση ότι είναι στην Ελλάδα και το παιδί είναι καλά», δήλωσε με δάκρυα στα μάτια ο κ. Μαυρομάτης, χωρίς να κρύβει την πίκρα του επειδή όπως λέει οι αρχές δεν είχαν ενημερωθεί εγκαίρως γι' αυτή τη συνάντηση.

Κατέθεσε ο Κούγιας

Για τη συνάντησή του με τον 35χρονο Αλβανό καταζητούμενο έδωσε κατάθεση στην Ασφάλεια της Λάρισας ο Αλέξης Κούγιας, μετά από εντολή του ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση.

Ο ποινοκολόγος αποκάλυψε ότι συναντήθηκε με τον καταζητούμενο συζυγοκτόνο στα Μέγαρα τρεις ημέρες αφότου εξαφανίστηκε από την Χαλκιδική, μαζί με τον 4χρονο γιο του. Για τη συνάντηση αυτή οι αρχές ενημερώθηκαν μόλις την Κυριακή, και αμέσως επικοινώνησαν με τον κ. Κούγια.

Μόλις ο ποινικολόγος επιβεβαίωσε όσα είχε δηλώσει, η αστυνομία επικοινώνησε με τον ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση και ζήτησε να αρθεί το απόρρητο για το κινητό του τηλέφωνο, ώστε να ερευνηθούν οι κλήσεις που έλαβε το επίμαχο διάστημα.

Τελικά, η παραγγελία του ανακριτή εστάλη στην Λάρισα, όπου στο μεταξύ είχε μεταβεί ο κ. Κούγιας για κάποια δίκη και σήμερα κλήθηκε και έδωσε κατάθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Κούγιας επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά την συνάντηση, λέγοντας ότι αυτή πραγματοποιήθηκε μετά από τηλεφώνημα που δέχτηκε από απόκρυψη.

Ανέφερε επίσης ότι στον άνδρα με τον οποίο συναντήθηκε και πιστεύει πως ήταν ο καταζητούμενος, έθεσε ως όρο να επιστρέψει πρώτα το παιδί και ύστερα θα αναλάμβανε την υπεράσπισή του, ακόμα και δωρεάν, όπως είπε. Ο 35χρονος του απάντησε ότι θα επικοινωνούσε και πάλι μαζί του, αλλά από τότε δεν έδωσε σημεία ζωής.

Η κατάθεση του κ. Κούγια θα μελετηθεί από τον ανακριτή, ενώ οι έρευνες της Αστυνομίας συνεχίζονται στην περιοχή της Δυτικής Αττικής, με βάση τις αναφορές του ποινικολόγου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ