Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Μια 15χρονη εκβφόβιζε μέσω διαδικτύου δύο μαθήτριες

Εξιχνιάστηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος υπόθεση cyberbullying

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εξιχνιάστηκε υπόθεση cyberbullying σε βάρος δύο ανήλικων κοριτσιών, και σχηματίσθηκε δικογραφία για πρόκληση βλάβης με συνεχή σκληρή συμπεριφορά σε βάρος μίας 15χρονης ανήλικης.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από έγκληση, που υπέβαλε στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ο Διευθυντής του σχολείου, στο οποίο φοιτούσαν οι δύο ανήλικες, κατά αγνώστων δραστών.

Σύμφωνα με την καταγγελία από τον διευθυντή του σχολείου, άγνωστος δράστης μέσω e-mail, απέστελλε κατ' επανάληψη πλήθος μηνυμάτων με περιεχόμενο διαδικτυακού εκφοβισμού, bullying, μέσω διαδικτυακής εφαρμογής σε ανήλικες μαθήτριες του σχολείου.

Οι καταγγελίες τέθηκαν υπ' όψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και για την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, διενεργήθηκε ενδελεχής και εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα των ψηφιακών στοιχείων και δεδομένων, καθώς και επικοινωνία με την αρμόδια διαχειρίστρια εταιρεία, πάροχο υπηρεσιών διαδικτύου, από όπου και προέκυψε η εμπλοκή και η ταυτοποίηση μίας 15χρονης μαθήτριας του ίδιου σχολείου, ως δράστιδα της υπόθεσης.

H συσκευή τηλεφώνου την οποία χρησιμοποιούσε για την αποστολή των μηνυμάτων απεστάλη στη Δ.Ε.Ε. για εργαστηριακή εξέταση.

Η δικογραφία τακτικής διαδικασίας υποβλήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική αρχή.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλεφωνικά στον αριθμό: 111 88

Στέλνοντας e-mail: [email protected]

Μέσω της εφαρμογής για smart phones, με λειτουργικό σύστημα iOS – android: CYBERKID

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ