Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Προσποιούνταν ότι αναζητά μοντέλα και ζητούσε ημίγυμνες φωτογραφίες!

Ένας 27χρονος, κάτοικος Έδεσσας, αναζητείται από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Ένας 27χρονος, κάτοικος Έδεσσας, αναζητείται από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για να συλληφθεί εντός των ορίων του αυτοφώρου, για σωρεία υποθέσεων παραβίασης απορρήτου και υποκλοπής προσωπικών δεδομένων-αισθησιακών φωτογραφιών σε βάρος νεαρών γυναικών.

Προηγήθηκαν καταγγελίες και μηνύσεις που υπέβαλαν από το 2014 παθούσες και γνωστή εταιρία εσωρούχων.

Σύμφωνα με αυτές, άγνωστος χρήστης σελίδας κοινωνικής δικτύωσης, χρησιμοποιώντας κάθε φορά διαφορετικά προφίλ, προσέγγιζε ως συνεργάτης εταιρίας εσωρούχων νεαρές γυναίκες προκειμένου να εργαστούν ως μοντέλα στην προώθηση καινούριων εσωρούχων.

Για να τις πείθει, τους υποσχόταν χρηματική αμοιβή 350-1.000 ευρώ, ανάλογα με τη φωτογράφηση. Παράλληλα, όμως, απαιτούσε από εκείνες την αποστολή, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, βιογραφικού σημειώματος με διάφορα στοιχεία τους, μεταξύ άλλων τις σωματικές διαστάσεις τους, καθώς και φωτογραφίες τους με εσώρουχα ή ημίγυμνες, ως δείγματα, προκειμένου, όπως έλεγε, να αξιολογηθούν και από άλλον συνεργάτη του.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διενεργήθηκε πολύμηνη ψηφιακή έρευνα. Έγινε και επικοινωνία με τους αρμόδιους παρόχους υπηρεσιών Διαδικτύου και τηλεπικοινωνιών σε Ελλάδα και ΗΠΑ, απ’ όπου και προέκυψε η εμπλοκή του 27χρονου.

Προκειμένου ο δράστης να διαφεύγει, καθ’ όλη τη διάρκεια της δράσης του αυτής απέκρυπτε τα ηλεκτρονικά ίχνη του κάνοντας χρήση ελεύθερων σημείων πρόσβασης Διαδικτύου.

Σε έρευνα που έγινε την Τρίτη στο σπίτι του στην Έδεσσα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, συσκευή tablet και φορητό αποθηκευτικό μέσο (usb stick), στα οποία ήταν αποθηκευμένες και κατηγοριοποιημένες χιλιάδες αισθησιακές φωτογραφίες τουλάχιστον 32 γυναικών, μεταξύ των οποίων και των νεαρών που κατήγγειλαν το περιστατικό στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Τα κατασχεθέντα αυτά ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν για εργαστηριακές εξετάσεις.

Ο 27χρονος απουσίαζε από το σπίτι του και αναζητείται από την Αστυνομία.

Η δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φονικός καύσωνας στην Ταϊλάνδη: 52 βαθμοί στην Μπανγκόκ - Τουλάχιστον 30 νεκροί
Ο Απρίλιος θεωρείται ο πιο ζεστός και ξηρός μήνας στην Ταϊλάνδη, αλλά φέτος ο καύσωνας επιδεινώθηκε από το Ελ Νίνιο
Φονικός καύσωνας στην Ταϊλάνδη: 52 βαθμοί στην Μπανγκόκ - Τουλάχιστον 30 νεκροί