Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Σε 30 χρόνια κάθειρξη οι δύο 19χρονοι για τη διπλή δολοφονία στη Μάνη

Το δικαστήριο του Γυθείου έκρινε ένοχους τους δύο 19χρονους για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση

Σε τριακονταετή φυλάκιση έκαστος καταδικάστηκαν οι δύο 19χρονοι από τον Κάμπο Αβίας και την Καλαμάτα, που κρίθηκαν ένοχοι από το Μικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο Γυθείου, για το διπλό φονικό που διέπραξαν τα ξημερώματα της 19ης Αυγούστου του 2014 στην Αλτομιρά της Μεσσηνιακής Μάνης και είχε συγκλονίσει όλη την Πελοπόννησο.

Τα ξημερώματα εκείνης ημέρας, στον επαρχιακό χωματόδρομο Αλτομιρών - Πηγαδίων του δήμου Δυτικής Μάνης και ύστερα από διαπληκτισμό ο ένας 18χρονος τότε, πυροβόλησε δύο φίλους με κυνηγετική καραμπίνα. Στη συνέχεια οι δύο 18χρονοι μετέφεραν τα πτώματα και τα πέταξαν σε χαράδρα στη θέση Λίμνα, όπου και βρέθηκαν από άνδρες της 1ης ΕΜΑΚ λίγο πριν νυχτώσει, μια μέρα μετά.

Το δικαστήριο του Γυθείου έκρινε ένοχους τους δύο 19χρονους για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, αναγνωρίζοντάς και στους δύο μόνο το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας, γιατί όταν τέλεσαν το έγκλημα, είχαν μόλις συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους.

Νωρίτερα, ο εισαγγελέας της έδρας είχε ζητήσει την καταδίκη των δύο νεαρών για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και κατά συρροή, λέγοντας πως είχαν προμελετήσει το έγκλημα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ