Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ειδομένη: Ανοιγοκλείνει τα σύνορα για τους πρόσφυγες η ΠΓΔΜ!

Από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας έως στις 6 το πρωί της Τρίτης επιτράπηκε η είσοδος σε μόλις 750 άτομα

Με το σταγονόμετρο γίνεται η διέλευση προσφύγων στην ΠΓΔΜ από την ουδέτερη ζώνη, στο ύψος της Ειδομένης, καθώς από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας έως στις 6 το πρωί της Τρίτης επιτράπηκε η είσοδος σε μόλις 750 άτομα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η ροή γίνεται με πολύ αργούς ρυθμούς, ενώ κατά διαστήματα το σημείο διέλευσης παραμένει κλειστό, από τη γειτονική χώρα, για πολλές ώρες.

Το γεγονός αυτό έχει ως αποτέλεσμα στον καταυλισμό προσωρινής φιλοξενίας στην Ειδομένη να παραμένουν 700 πρόσφυγες και σε βενζινάδικο, στο Πολύκαστρο, να περιμένουν για να μεταβούν στην ουδέτερη ζώνη περίπου 4.000 άτομα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ζελένσκι: Δεν πιστεύω ότι η Ρωσία θα σεβαστεί την επικείμενη τριήμερη εκεχειρία
Πιστεύουμε ότι χωρίς αυξημένη πίεση, η Ρωσία δεν θα λάβει πραγματικά πρακτικά μέτρα για να τερματίσει τον πόλεμο, δήλωσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Ζελένσκι: Δεν πιστεύω ότι η Ρωσία θα σεβαστεί την επικείμενη τριήμερη εκεχειρία