Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Προφυλακιστέοι οι δύο ύποπτοι ως τζιχαντιστές, αρνούνται σχέσεις με τρομοκρατία

Σύμφωνα με τη δικηγόρο τους και οι δύο δήλωσαν αθώοι και υποστήριξαν ότι δεν έχουν καμία σχέση με εξτρεμιστική οργάνωση

Στη φυλακή οδηγούνται οι δύο ύποπτοι για τζιχάντ, ο 29χρονος από τη Βοσνία και ο 20χρονος από την Υεμένη, κάτοχοι σουηδικών διαβατηρίων, που συνελήφθησαν την περασμένη Πέμπτη στα ΚΤΕΛ της πόλης για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Σήμερα, Τρίτη, οι δύο συλληφθέντες απολογήθηκαν στον ανακριτή Αλεξανδρούπολης με διευρυμένο κατηγορητήριο, καθώς αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση με την επιβαρυντική περίσταση της κατοχής όπλων και της κατοχής από κοινού ειδών πολεμικού υλικού, με σκοπό τον παράνομο εφοδιασμό τρομοκρατικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με τη δικηγόρο τους Μένια Πολυχρόνη -που ορίστηκε αυτεπαγγέλτως-, και οι δύο δήλωσαν αθώοι και υποστήριξαν ότι δεν έχουν καμία σχέση με εξτρεμιστική οργάνωση. Είπαν ότι αποκηρύσσουν την τρομοκρατία και πιστεύουν στο ειρηνικό Ισλάμ.

Για τα μαχαίρια στρατιωτικού τύπου μεγάλου μήκους που βρέθηκαν στην κατοχή τους, ισχυρίστηκαν ότι τα αγόρασαν από την Αθήνα. Πλέον θα κρατηθούν μέχρι τη διεξαγωγή της δίκης τους, που θα οριστεί προσεχώς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ