Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: 4μελές κύκλωμα έκλεβε αυτοκίνητα - Κινηματογραφική σύλληψη

Η δράση τους εντοπίζεται, στους Νομούς Θεσσαλονίκης και Κιλκίς

Εξαρθρώθηκε έπειτα από συστηματική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, τετραμελής συμμορία, η οποία ενέχεται σε μεγάλο αριθμό κλοπών οχημάτων, αλλά και σε κλοπή κρατικών πινακίδων κυκλοφορίας και απόπειρες κλοπών χρηματοκιβωτίων.

Συνελήφθη για την υπόθεση 21χρονος ημεδαπός, ενώ ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία τριών ακόμη μελών του κυκλώματος, που αναζητούνται, σε βάρος των οποίων, σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της «Εγκληματικής Οργάνωσης - Συμμορίας», των «Διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών», των «Διακεκριμένων περιπτώσεων φθορών», της «Απόπειρας επικίνδυνων σωματικών βλαβών», της «Απείθειας» και της παράβασης του Νόμου «Περί Όπλων».

Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από τη διενεργηθείσα αστυνομική έρευνα, οι προαναφερόμενοι, ενώθηκαν κα συνέστησαν συμμορία, με στόχο τη διάπραξη κλοπών και απώτερο σκοπό τον προσπορισμό παράνομου περιουσιακού οφέλους.

Στο πλαίσιο της δράσης τους, η οποία εντοπίζεται τουλάχιστον κατά το τελευταίο δίμηνο, σε διάφορες περιοχές του Νομού Θεσσαλονίκης, αλλά και σε οικισμό του Νομού Κιλκίς, οι τέσσερις άντρες διέπραξαν:

•        (7) κλοπές οχημάτων

•        (2) απόπειρες αφαίρεσης χρηματοκιβωτίων, κατά τη διάρκεια μιας εκ των οποίων έφεραν οπλισμό

•        Κλοπή χρυσαφικών – κοσμημάτων από κοσμηματοπωλείο και

•        Κλοπή ενός ζεύγους κρατικών πινακίδων κυκλοφορίας, τις οποίες τοποθέτησαν σε κλεμμένο αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν για τις μετακινήσεις τους.

Ειδικότερα, απογευματινές ώρες της 23-02-2016, κατόπιν συστηματικής έρευνας αστυνομικών της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, εντοπίστηκε κλεμμένο όχημα στο οποίο επέβαινε, μεταξύ άλλων, και ο 21χρονος συλληφθείς. Στην προσπάθεια ελέγχου του, σε σημείο της Π.Ε.Ο. Καβάλας – Ξάνθης, ο οδηγός προέβη σε απότομο ελιγμό και εμβολίζοντας δύο αστυνομικά οχήματα, επιτάχυνε απότομα. Παρά τις προβλεπόμενες προειδοποιήσεις των αστυνομικών, οι δράστες τράπηκαν σε φυγή, με το όχημα και τον 21χρονο άντρα να εντοπίζονται, λίγο αργότερα, στην ευρύτερη περιοχή της Καβάλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ξάνθης.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν άλλων παθόντων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ποιος επιτέθηκε στον Παπακαλιάτη: «Κλέβει ιδέες, σκηνές, τώρα και… φωτογραφίες»
«Τώρα για τον δεύτερο κύκλο των επεισοδίων σου κλέβεις και τις promo φωτογραφίες της ταινίας; Τζήζας πια!»
Ποιος επιτέθηκε στον Παπακαλιάτη: «Κλέβει ιδέες, σκηνές, τώρα και… φωτογραφίες»
Κασσελάκης: Μητσοτάκης και Καραμανλής δεμένοι χέρι, χέρι στη συγκάλυψη των Τεμπών
Παρέμβαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μέσα από το στρατόπεδο, ενόψει της ομιλίας του πρωθυπουργού στη Βουλή
Κασσελάκης: Μητσοτάκης και Καραμανλής δεμένοι χέρι, χέρι στη συγκάλυψη των Τεμπών