Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θα προωθούσε στην αγορά έναν τόνο ακατάλληλα όστρακα!

Συνελήφθη ένας 24χρονος αλλοδαπός ο οποίος μετέφερε τα όστρακα προκειμένου να τα πουλήσει

Περισσότερο από ένας τόνος όστρακα ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, το βράδυ της Δευτέρας από στελέχη του κεντρικού λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης, ενώ συνελήφθη ένας 24χρονος αλλοδαπός για κατοχή και μεταφορά με σκοπό την πώληση – εμπορία της ανωτέρω ποσότητας οστράκων!

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το thrakinea.gr, πληροφορίες που είχαν οι λιμενικοί επαληθεύτηκαν όταν σε έλεγχο που έκαναν με συνοριοφύλακες κοντά στον κόμβο Μέστης, εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε Ε.Ι.Χ. όχημα με οδηγό και ιδιοκτήτη τον 24χρονο. Στο όχημα υπήρχαν 44 σάκοι με όστρακα συνολικού βάρους 1.084 κιλών.

Στη συνέχεια, το όχημα οδηγήθηκε στην ιχθυόσκαλα Αλεξανδρούπολης για περαιτέρω έλεγχο, όπου διαπιστώθηκε ότι μετέφερε – διακινούσε την ανωτέρω ποσότητα οστράκων του είδους «αχιβάδα» (Ruditapes decussatus), με σκοπό την πώληση – εμπορία.

Επιπρόσθετα, το σύνολο των αλιευμάτων δεν συνοδευόταν από τα προβλεπόμενα έγγραφα αναφορικά με την προέλευσή του, δεν υπήρχε η προβλεπόμενη επισήμανση σε αυτά, ενώ το όχημα με το οποίο μεταφέρονταν δεν ήταν κατάλληλο για τη μεταφορά οστρακοειδών. Τέλος, τα αλιεύματα κρίθηκαν ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση, σύμφωνα με βεβαίωση του Τμήματος Κτηνιατρικής Π.Ε. Έβρου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες: Ο Πούτιν δεν διέταξε την δολοφονία Ναβάλνι
Η αμερικανική εκτίμηση βασίστηκε σε μια σειρά πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων διαβαθμισμένων πληροφοριών, και σε μια ανάλυση των δημόσιων...
Αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες: Ο Πούτιν δεν διέταξε την δολοφονία Ναβάλνι
Χαμάς: Στη δημοσιότητα βίντεο με δύο ζωντανούς Ισραηλινούς ομήρους
Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι δύο όμηροι λένε ότι ελπίζουν σε μια συμφωνία για την απελευθέρωση τους, αλλά και την απελευθέρωση των άλλων...
Χαμάς: Στη δημοσιότητα βίντεο με δύο ζωντανούς Ισραηλινούς ομήρους