Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Έμπορος όπλων έβγαζε σε πελάτες του πλαστές άδειες κατοχής πυροβόλων!

Έφτιαχνε πλαστά ιατρικά πιστοποιητικά, που έφεραν τη σφραγίδα και την υπογραφή γιατρού που είχε πεθάνει από τον Μάρτιο του 2015

Ένας 46χρονος ιδιοκτήτης καταστήματος εμπορίας όπλων συνελήφθη το απόγευμα της Τετάρτης στην Αθήνα.

Κατηγορείται πλέον για πλαστογραφία, πλαστογραφία πιστοποιητικών, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, ψευδείς ιατρικές πιστοποιήσεις και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων, καθώς, όπως προέκυψε από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας, τουλάχιστον κατά τον τελευταίο χρόνο, έφτιαχνε πλαστά ιατρικά πιστοποιητικά, που έφεραν τη σφραγίδα και την υπογραφή γιατρού που είχε πεθάνει από τον Μάρτιο του 2015. Τα διέθετε σε πελάτες του, προκειμένου αυτοί να τα χρησιμοποιήσουν για να εξασφαλίσουν άδειες κατοχής πυροβόλων όπλων.

Σε έρευνα στο κατάστημα του 46χρονου στο κέντρο της Αθήνας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 10 τέτοια πλαστά ιατρικά πιστοποιητικά.

Από τον έλεγχο στο αρχείο του αρμόδιου Τμήματος, διαπιστώθηκε ότι με τη χρήση παρόμοιων πιστοποιητικών είχαν εκδοθεί 15 άδειες κατοχής πυροβόλου όπλου, στο όνομα ισάριθμων ατόμων σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα ίδια αδικήματα.

Επιπλέον, μετά από έλεγχο σε γραφεία σκοπευτικού συλλόγου στην Πετρούπολη, διαπιστώθηκε ότι σε ειδικό χώρο φύλαξης αλλά εκτός του χρηματοκιβωτίου είχε εναποτεθεί μεγάλος αριθμός φυσιγγίων που ήταν διασκορπισμένα στο πάτωμα. Για τον λόγο αυτόν, για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, συνελήφθη ο 41χρονος γραμματέας του συλλόγου.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τρένο για Θεσσαλονίκη ακινητοποιήθηκε γεμάτο επιβάτες - Φωτιά κοντά στις γραμμές
Η αμαξοστοιχία IC54 (Αθήνα – Θεσσαλονίκη) παραμένει σταθμευμένη στον Σ.Σ Λειβαδιάς, λόγω πυρκαγιάς πλησίον των γραμμών
Τρένο για Θεσσαλονίκη ακινητοποιήθηκε γεμάτο επιβάτες - Φωτιά κοντά στις γραμμές