Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Απίστευτο: Σχεδόν μισό τόνο χασίς εντόπισε το Λιμενικό στην Κέρκυρα!

Εντοπίστηκαν 19 σάκοι που περιείχαν δέματα με χασίς - Είχαν εντοπιστεί ακόμη 22 δέματα με 78,5 κιλά χασίς την Παρασκευή και το Σάββατο

Και άλλη μεγάλη ποσότητα ακατέργαστου χασίς βρήκαν οι λιμενικοί της Κέρκυρας στη θαλάσσια περιοχή των Διαπόντιων νησιών και βόρεια των Οθωνών.

Συγκεκριμένα, το μεσημέρι της Τρίτης, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας ενημερώθηκε από στελέχη του Λιμενικού Σταθμού Οθωνών ότι σε απόκρημνη περιοχή της παραλίας Ηλιοβασίλεμα βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένοι 19 σάκοι, που περιείχαν δέματα με χασίς.

Στο σημείο κατέπλευσαν περιπολικό σκάφος και ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμενικού, με άνδρες του Γραφείου Ασφαλείας και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της Λιμενικής Αρχής Κέρκυρας, οι οποίοι και παρέλαβαν τους σάκους, που, όπως διαπιστώθηκε, έκρυβαν 253 δέματα, συνολικού μικτού βάρους 446 κιλών και 440 γραμμαρίων.

Παράλληλα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας από το Αστυνομικό Τμήμα Εσπεριών ότι και στην παραλία Αλμυρός εντοπίστηκε ένας σάκος με 22 δέματα με ακατέργαστο χασίς, συνολικού μικτού βάρους 26 κιλών και 250 γραμμαρίων.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκαν όλες αυτές οι ποσότητες χασίς.

Το συνολικό μικτό βάρος των μέχρι τώρα ανευρεθέντων ναρκωτικών ουσιών, ανέρχεται συνολικά στα 551 κιλά και 155 γραμμάρια, καθώς την Παρασκευή και το Σάββατο είχαν βρεθεί άλλα 22 δέματα με 78 κιλά και 465 γραμμάρια ακατέργαστου χασίς.

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι της Παρασκευής, από την αρμόδια Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Λιμενικού ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές του Ιονίου ότι φουσκωτό σκάφος μεγάλης ιπποδύναμης επιχείρησε να προσεγγίσει τις ιταλικές ακτές προκειμένου να ξεφορτώσει μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών ουσιών και ότι, αφού αυτό έγινε αντιληπτό από τις Αρχές της γειτονικής χώρας, κατευθύνεται προς Κέρκυρα ή Αλβανία.

Άμεσα απέπλευσαν για τον εντοπισμό του συγκεκριμένου σκάφους περιπολικά σκάφη των Λιμενικών Αρχών Κέρκυρας και Ηγουμενίτσας, τα οποία βρήκαν τα διάσπαρτα σε ξηρά και θάλασσα ναρκωτικά.

Από το Λιμενικό αναζητούνται οι δύο αλλοδαποί που φέρεται ότι εμπλέκονται στην εν λόγω υπόθεση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ