Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Έκαναν «ριφιφί» σε αλυσίδα σούπερ μάρκετ

Ταυτοποιήθηκαν από την αστυνομία οι πέντε δράστες - Τι προέκυψε από την έρευνα

Εξιχνιάσθηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, δύο περιπτώσεις διαρρήξεων καταστημάτων αλυσίδας υπεραγοράς τροφίμων στη δυτική Θεσσαλονίκη, με την μέθοδο του «ριφιφί».

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες πέντε αλλοδαποί, υπήκοοι Ρουμανίας, ηλικίας από 24 έως 41 ετών, μεταξύ των οποίων και 28χρονος άντρας, προσωρινά κρατούμενος σε Γενικό Κατάστημα Κράτησης, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, για "Εγκληματική Οργάνωση - Συμμορία" και "Διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής".

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι προαναφερόμενοι, ενώθηκαν με σκοπό την τέλεση κακουργημάτων προκειμένου να αποκομίσουν παράνομο περιουσιακό όφελος και διέπρατταν διαρρήξεις σε καταστήματα, στα οποία εισέρχονταν με τη μέθοδο του «ριφιφί», κάνοντας χρήση διαρρηκτικών εργαλείων.

Μέχρι τώρα έχει εξακριβωθεί, ότι οι ανωτέρω, τον Απρίλιο και τον Μάιο του 2015, αφού αναρριχήθηκαν στις στέγες δύο καταστημάτων αλυσίδας υπεραγοράς τροφίμων, στη δυτική Θεσσαλονίκη, απέκοψαν μεταλλικά κομμάτια της και διέρρηξαν τους χώρους, εισερχόμενοι παράνομα στο εσωτερικό. Εκεί, με τη χρήση διαρρηκτικών εργαλείων, διάνοιξαν οπές σε τοίχους γραφείων όπου φυλάσσονταν τα χρηματοκιβώτια και αφού τα διέρρηξαν, αφαίρεσαν από το εσωτερικό τους χρηματικό ποσό και ηλεκτρονικές συσκευές.

Υπογραμμίζεται ότι, στην προσπάθειά τους να μη γίνει γνωστή η ταυτότητά τους, σε μία περίπτωση, κατέστρεψαν συστήματα-πίνακες πυρανίχνευσης ώστε να μην είναι εφικτή πιθανή ενεργοποίηση συναγερμού, ενώ κάλυψαν κάποιες από τις κάμερες ασφαλείας του καταστήματος.

Σημειώνεται ότι, τα μέλη της συμμορίας, έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές Αρχές για παρόμοια αδικήματα. Η σχετική δικογραφία υποβλήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μεγάλη απεργία 24 ωρών: Ποιοι βάζουν λουκέτο - Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη
Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ - Στον ΟΑΣΘ μόνο 50 λεωφορεία τα οποία θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας, θα εξυπηρετούν τους πολίτες
Μεγάλη απεργία 24 ωρών: Ποιοι βάζουν λουκέτο - Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη