Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Ζητούσαν χρήματα για να επιστρέψουν κλεμμένο Ι.Χ.!

Συνελήφθη από την αστυνομία ένας 22χρονος, δικογραφίες σε βάρος ενός 38χρονου και ενός 39χρονου

Θύμα ληστείας και εκβιασμού έπεσε ένας 29χρονος από τη Θεσσαλονίκη! Συγκεκριμένα, αρχικά του έκλεψαν το αυτοκίνητο και εν συνεχεία τον εκβίαζαν ζητώντας του χρήματα προκειμένου να το επιστρέψουν!

Η υπόθεση εξιχνιάσθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, συνελήφθη επ’ αυτοφώρω ένας 22χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για εκβίαση, ενώ στο πλαίσιο της έρευνας, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός 38χρονου και ενός 39χρονου (αδέρφια), για τα κατά περίσταση αδικήματα της κλοπής, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και παραβάσεων του νόμου περί όπλων.

Σύμφωνα με καταγγελία του 29χρονου, ο 22χρονος, κατά την τελευταία εβδομάδα, επικοινωνούσε τηλεφωνικά μαζί του και του ζητούσε χρηματικό ποσό προκειμένου να του υποδείξει το σημείο που βρισκόταν το Ι.Χ. αυτοκίνητο του, το οποίο είχε κλαπεί την 19-05-2016, από την περιοχή της Τούμπας.

Στο πλαίσιο επιχείρησης της αστυνομίας που πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες χθες, στην περιοχή του Κορδελιού, συνελήφθη επ’ αυτοφώρω ο 22χρονος, τη στιγμή που παρέλαβε το αιτούμενο ποσό.

Από την έρευνα, ταυτοποιήθηκε ως δράστης της κλοπής ένας 38χρονος, ενώ το κλεμμένο όχημα εντοπίστηκε σε αύλειο χώρο της οικίας του, στην περιοχή του Κορδελιού. Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες του 38χρονου και του 39χρονου αδερφού του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων:

• 1 κοντόκανη επαναληπτική καραμπίνα, για την οποία είχε δηλωθεί κλοπή,

• 12 κυνηγετικά φυσίγγια,

• 1 σουγιάς,

• 9 κινητά τηλέφωνα και

• 4 ραδιοκασετόφωνα, εκ των οποίων το ένα αφαιρέθηκε από το αυτοκίνητο του 29χρονου.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παγκόσμια ανησυχία για τα αεροπλάνα Boeing – Ποια είναι τα 2 ελαττώματα που έχουν
Καθημερινά περιστατικά βλαβών και έκτακτων προσγειώσεων μέσα σε λίγα 24ωρα που είχαν ως αποτέλεσμα έως και τραυματισμούς
Παγκόσμια ανησυχία για τα αεροπλάνα Boeing – Ποια είναι τα 2 ελαττώματα που έχουν