Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Λατινοπούλου: Δεν είναι επανάσταση η τριχωτή μασχάλη – Απειλούν τη ζωή μου

Οι πρώτες δηλώσεις της Αφροδίτης Λατινοπούλου μετά το σάλο

Παρά τις σφοδρές αντιδράσεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις της Αφροδίτης Λατινοπούλου -ακόμα και από την υφυπουργό Δημογραφικής Πολιτικής και Ισότητας Φύλων- η ίδια επιμένει στα όσα είπε. Μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στο «Πρωινό», εμφανίστηκε αποφασισμένη να υποστηρίξει τη θέση που πήρε μέσω του βίντεο που ανέβασε στο Twitter, για τις τρίχες στα γυναικεία μέρη του σώματος, τονίζοντας ότι «αν γυρνούσα και έλεγα αυτήν την στιγμή ότι έχω μετανιώσει δεν θα ήταν αλήθεια».

«Ξεκίνησε όλο αυτό από την κόρη της Κάμαλα Χάρις. Με ενόχλησε ότι έχει κυκλοφορήσει ένα φαινόμενο το οποίο έρχεται από το εξωτερικό και είναι πολύ έντονο και στην Ελλάδα» εξήγησε ξεκινώντας τη συνέντευξη στην εκπομπή του ΑΝΤ1 η πολιτεύτρια της ΝΔ και συνέχισε λέγοντας ότι «οι γυναίκες έχουν δώσει τεράστιους αγώνες όλα αυτά τα χρόνια. Είναι ένα κεκτημένο της γυναίκας η εικόνα».

«Είμαστε σε μια δημοκρατία, και εγώ ένιωσα την ανάγκη να πω την άποψη μου ότι δεν μου αρέσει αυτή η εικόνα» ανέφερε στη συνέχεια για να συμπληρώσει ότι «υπάρχουν σημαντικότερα πρότυπα να δείξουμε. Μιλάω για τους αγώνες που μπορεί να δώσει μια γυναίκα. Η ενδοοικογενειακή βία για παράδειγμα. Έχουμε βαφτίσει επανάσταση την τριχωτή μασχάλη. Με ενοχλεί ότι μια γυναίκα θέλει να δείξει την τρίχα στη μασχάλη της είναι λίγο. Άλλο να φαίνεται η κοιλιά σε μια φωτογραφία και άλλο να ζουμάρει σε αυτό».

Η κ. Λατινοπούλου ισχυρίστηκε επίσης ότι δεν το κάνει αυτό για να κάνει καριέρα και ότι  δεν θεωρεί ότι προσέβαλε κάποιον. «Αν κάποιες γυναίκες δεν κατάλαβαν αυτά τα οποία είπε είμαι διατεθειμένη να ζητήσω συγγνώμη», πρόσθεσε.

"Δεν το κάνω αυτό για να κάνω καριέρα. Πιστεύω ότι αποπροσανατολίζει από τους ουσιαστικούς αγώνες που μπορεί να δώσει μια γυναίκα" επανέλαβε. "Δέχθηκα bullying και απειλές κατά της ζωής μου… Και σε εμένα και στην οικογένεια μου. Θα σε σκοτώσουμε, θα σε κάνουμε, βρισιές. Σε αυτό το βίντεο δεν εκφράστηκα χυδαία. Δεν θεωρώ ότι προσέβαλα κάποιον. Αν κάποιες γυναίκες δεν κατάλαβαν σωστά αυτά τα οποία είπα είμαι διατεθειμένη να ζητήσω συγγνώμη. Αλλά δεν ήταν το νόημα του βίντεο. Και εγώ έχω ατέλειες, έχω ραγάδες, αλλά δεν θα βγάλω ποτέ ζουμαρισμένη φωτογραφία που εστιάζει στις ραγάδες μου. Το αγαπώ το σημείο, δεν χρειάζεται να το πω" προσπάθησε να εξηγήσει.

«Συγκεκριμένες οργανωμένες μειοψηφίες προσπαθούν να επιβάλλουν πράγματα. Θα πρέπει να αναδείξουμε το έργο μας, τις πράξεις μας και να παλέψουμε για κάτι καλύτερο και όχι να ασχολούμαστε με τρίχες». κατέληξε.

Το θέμα έφτασε μάλιστα, μέχρι την αρμόδια επιτροπή της Βουλής για θέματα ισότητας, όταν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ειρήνη Αγαθοπούλου κάλεσε την κυβέρνηση και τους βουλευτές της ΝΔ να απομονώσουν τις απόψεις Λατινοπούλου.

Σε αποδοκιμασία συμπεριφορών που προωθούν τον σεξισμό και τις έμφυλες διακρίσεις προχώρησε η υφυπουργός Δημογραφικής Πολιτικής και Ισότητας Φύλων Μαρία Συρεγγέλα και τα μέλη της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής. Με αφορμή δηλώσεις της υποψήφιας βουλευτή της ΝΔ Αφροδίτης Λατινοπούλου που πυροδότησαν κύμα αντιδράσεων στα social media, η κυρία Συραγγέλα ανέφερε ότι «οι απόψεις αυτές δεν απηχούν τις απόψεις του υπουργείου, της κυβέρνησης και της ΝΔ» ενώ παρέπεμψε και σε σχετική ανακοίνωση της γενικής γραμματείας.

«Δεν εκφράζουν την ΝΔ και την κυβέρνηση αυτές οι συμπεριφορές. Είναι αυτονόητο όπως υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα του καθενός να διαχειρίζεται το σώμα του όπως θέλει. Πρέπει να απομακρύνουμε αυτές τις συμπεριφορές» ανέφερε η πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου Αννα Καραμανλή.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ