Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Βίκυ Χατζηβασιλείου: Δεν είμαι αρνητής των εμβολίων – Είμαι με την κοινή λογική

Η Βίκυ Χατζηβασιλείου επανήλθε με νέο ποστ στο Instagram.

Μετά την τελευταία της ανάρτηση που προκάλεσε αντιδράσεις και έκανε τον γύρο του διαδικτύου, η Βίκυ Χατζηβασιλείου επανήλθε με νέο ποστ στο Instagram. Στη νέα μακροσκελή της ανάρτηση, η παρουσιάστρια ξεκαθαρίζει, μεταξύ άλλων, ότι δεν τάσσεται ούτε υπέρ των εμβολιασμένων, ούτε υπέρ των ανεμβολίαστων, ενώ επισημαίνει ότι απεχθάνεται τον διχαστικό λόγο.

«Πάντα θεωρούσα ότι το πιο μελανό κομμάτι στην ιστορία των Ελλήνων (από την εποχή ακόμη που οι Ίωνες αντιμάχονταν τους Δωριείς) το γράφει μ’εναν αρχετυπικό τρόπο ο Διχασμός. Γι’ αυτό απεχθάνομαι τον διχαστικό λόγο και κυρίως το διχαστικό πράττειν. Δεν είμαι ούτε με τους εμβολιασμένους ούτε με τους ανεμβολίαστους. Δεν είμαι ούτε αρνητής των εμβολίων ούτε και υπέρμαχος του υποχρεωτικού καθολικού εμβολιασμού. Είμαι με την κοινή λογική και σίγουρα με τους πολίτες που ανησυχούν για το τι ξημερώνει!

Είμαι σαφώς με την επιστήμη και την εξέλιξή της, επιστήμων άλλωστε και η ίδια, με σπουδές στην Ιατροδικαστική του ΑΠΘ στο master μου ως ποινικολόγος, κ’ κάτοχος του site omorfamystika.gr, ενός από τα πιο έγκυρα site υγείας- ευεξίας στη χώρα. Κι επειδή ακριβώς σέβομαι την επιστήμη, λαμβάνω σοβαρά υπ όψιν μου τον επιστημονικό λόγο! Και με θορυβεί η αγωνία των ειδικών όταν κάνουν δημόσιες δηλώσεις του τύπου: “Η ανοσία που θα έχουμε από προηγούμενη νόσηση ή εμβολιασμό θα είναι προσωρινή… Δυστυχώς αυτά τα κατανοούμε όσο περνάει ο καιρός, δεν γνωρίζουμε με βεβαιότητα πώς θα κυλήσουν τα πράγματα.” !!! Τζέφρι Σέιμαν επικεφαλής επιδημιολόγος του Παν/μίου Columbia της Ν. Υόρκης.

Όταν οι ειδικοί επιστήμονες δεν γνωρίζουν με βεβαιότητα, πώς να νιώσουμε βεβαιότητα με το οποιοδήποτε μέτρο εμείς οι απλοί πολίτες?? Εν προκειμένω, ιδιαίτερα με ανησυχεί η δήλωσή του: “Νέες μεταλλάξεις θα προκύπτουν συνεχώς, που θα μολύνουν ανθρώπους που είτε έχουν νοσήσει είτε έχουν εμβολιαστεί.” Και όντως έχουμε ήδη και στη χώρα μας (όπως και παγκοσμίως), πολλά καταγεγραμμένα περιστατικά όπου άνθρωποι εμβολιασμένοι και με τις δύο δόσεις, νοσούν και είναι μεταδοτικοί!

Και αναρωτιέμαι: πώς διασφαλίζουμε λοιπόν ότι με το πιστοποιητικό εμβολιασμού δεν θα εισέλθει σε έναν χώρο ο ιός? Αφού μπορεί να τον μεταφέρει κάποιος εμβολιασμένος που κατέχει το πιστοποιητικό εμβολιασμού?? Ποιός βεβαιώνει ότι ο εμβολιασμένος είναι ο μη μεταδοτικός σε σχέση με τον ανεμβολίαστο? Και αναρωτιέμαι εγώ, που εμβολιάστηκαν και τα δύο μου παιδιά, διότι ακούσαμε με σεβασμό τους επιστήμονες! Άλλο όμως ακούω τους επιστήμονες, και άλλο ακούω τη φωνή της λογικής! Η οποία κραυγάζει: ΟΧΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΚΌΜΗ ΕΘΝΙΚΌ ΔΙΧΑΣΜΌ! Καλημέρα σας!» έγραψε χαρακτηριστικά η Βίκυ Χατζηβασιλείου το πρωί του Σαββάτου στον προσωπικό της λογαριασμό.

Το πρώτο ποστ

Νωρίτερα η γνωστή παρουσιάστρια θέλησε να καταθέσει τη δική της άποψη για τον κορωνοϊό προκαλώντας αντιδράσεις.

Συγκεκριμένα έγραψε:

«"Φαίνεται πως με τον συγκεκριμένο ιό η ανοσία της αγέλης δεν σημαίνει αυτό που είχαμε στο μυαλό μας. Με κάποιους ιούς, όπως π.χ. με την ανεμοβλογιά, εάν κολλήσεις μία φορά, αυτό ήταν. Πάει και τελείωσε. Δεν θα την ξανακολλήσεις στο υπόλοιπο της ζωής σου. Από την άλλη, υπάρχουν ασθένειες όπως η γρίπη. Οι άνθρωποι κολλούν και ξανακολλούν διότι υπάρχει ένας συνδυασμός μεταξύ της ανοσίας και των συνεχών παραλλαγών και μεταλλάξεων του ιού που είναι συνεχώς εκεί έξω. Δυστυχώς, η COVID-19 μοιάζει περισσότερο με τη γρίπη και όχι με την ανεμοβλογιά. Νέες μεταλλάξεις θα προκύπτουν συνεχώς, που θα μολύνουν ανθρώπους που είτε έχουν νοσήσει είτε έχουν εμβολιαστεί. Αρα η ανοσία που θα έχουμε από προηγούμενη νόσηση ή εμβολιασμό θα είναι προσωρινή και θα χρειαζόμαστε συνεχείς εμβολιασμούς τα επόμενα χρόνια. Δυστυχώς αυτά τα κατανοούμε όσο περνάει ο καιρός, δεν γνωρίζουμε με βεβαιότητα πώς θα κυλήσουν τα πράγματα..." Τζέφρι Σέιμαν επικεφαλής επιδημιολόγος του Πανεπιστημίου Columbia της Νέας Υόρκης.

Απλά για να γίνει ξεκάθαρο ότι οι επιστήμονες τώρα μας τα...γυρίζουν, ανοσία της αγέλης δεν υπάρχει, ακόμη ερευνούν τις παραμέτρους της πανδημίας, είμαστε όλοι μέλη (με βούληση ή μη) ενός παγκόσμιου πειράματος, και γενικά ο Covid μας ....γλεντάει. Εγώ πάντως δεν θυμάμαι ποτέ ένα εμβόλιο κατά της γρίπης να είχε πιάσει όλες τις μεταλλάξεις! Κάθε χρόνο η γρίπη (που θυμίζω ΣΥΓΚΑΤΑΛΈΓΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥΣ) εμφανίζεται με νέα στελέχη...Διαφορετικά, θα είχε εξαφανιστεί εδώ και χρόνια από τον πλανήτη. Άρα???? Ο Covid 19 ήρθε για να μείνει??? ΔΕΝ ΠΡΟΤΕΊΝΩ ΚΑΤΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΈΝΟ, ΑΠΛΆ ΚΑΤΑΘΈΤΩ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΌ ΜΟΥ!! Καλημέρα σας!», έγραψε στη λεζάντα της δημοσίευσής της η Βίκυ Χατζηβασιλείου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ