Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ποια είναι η ακριβότερη και ποια η φθηνότερη πόλη στον κόσμο για να ζει κανείς

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Σύμφωνα με ετήσια έρευνα

Το Τελ Αβίβ είναι η ακριβότερη πόλη στον κόσμο για να ζει κανείς καθώς ο αυξανόμενος πληθωρισμός έχει ωθήσει τα κόστη διαβίωσης στα ύψη παγκοσμίως, σύμφωνα με μια ετήσια έρευνα τα αποτελέσματα της οποία δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Η ισραηλινή πόλη ξεπέρασε σε ακρίβεια το Παρίσι και τη Σιγκαπούρη και ανέβηκε πέντε θέσεις και έφτασε στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης του Economist για πρώτη φορά.

Ο Παγκόσμιος Δείκτης Κόστους Διαβίωσης συντάσσεται συγκρίνοντας τιμές σε αμερικανικά δολάρια για αγαθά και υπηρεσίες μεταξύ 173 πόλεων.

Το Τελ Αβίβ σκαρφάλωσε στην κορυφή εξαιτίας της δύναμης του εθνικού νομίσματος του Ισραήλ --σεκέλ--έναντι του δολαρίου καθώς και εξαιτίας της αύξησης των τιμών στις μεταφορές και στα είδη μαναβικής.

Το Παρίσι και η Σιγκαπούρη μοιράζονται την δεύτερη θέση και ακολουθούν η Ζυρίχη και το Χονγκ Κονγκ. Η Νέα Υόρκη βρίσκεται στην έκτη θέση και η Γενεύη στην έβδομη.

Συμπληρώνοντας την πρώτη δεκάδα η Κοπεγχάγη βρίσκεται στην όγδοη θέση, το Λος Άντζελες στην ένατη και η Οσάκα της Ιαπωνίας στη δέκατη.

Τον περασμένο χρόνο, την πρώτη θέση στην κατάταξη μοιράζονταν το Παρίσι, η Ζυρίχη και το Χονγκ Κονγκ.

Η ιρανική πρωτεύουσα ανήλθε από την 79η θέση στην 29η καθώς οι αμερικανικές κυρώσεις ώθησαν τις τιμές και προκάλεσαν ελλείψεις.

Η Δαμασκός χαρακτηρίστηκε η φθηνότερη πόλη στον κόσμο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι 2 κατηγορίες ατόμων που πνίγονται πιο συχνά στις παραλίες - Τι ισχύει για Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική
Στην σημασία της πρόληψης και της σωστής ενημέρωσης στάθηκε μέλος της Ένωση Σχολών Ναυαγοσωστικής Ελλάδος, τονίζοντας πως οι παραλίες Χαλκιδικής και...
Οι 2 κατηγορίες ατόμων που πνίγονται πιο συχνά στις παραλίες - Τι ισχύει για Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική
Θεσσαλονίκη: Μεγάλη επιτυχία στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος – Η σύνθετη επέμβαση
Εξαιρετικά απαιτητική επέμβαση διενεργήθηκε με επιτυχία σε ασθενή με σύνθετη παθολογία παγκρέατος
Θεσσαλονίκη: Μεγάλη επιτυχία στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος – Η σύνθετη επέμβαση
Το μήνυμα του Μέσι μετά τον τελικό: «Ο πόνος είναι τεράστιος, κρατάω όλα όσα πετύχαμε»
«Θα θυμάμαι πάντα τη στήριξη μιας ολόκληρης χώρας, η οποία μας έφερε ξανά ανάμεσα στις καλύτερες ομάδες του κόσμου» δήλωσε ο Αργεντινός σταρ
Το μήνυμα του Μέσι μετά τον τελικό: «Ο πόνος είναι τεράστιος, κρατάω όλα όσα πετύχαμε»