Τα Χριστούγεννα ήρθαν και πέρασαν αλλά εμείς ακόμη βρισκόμαστε σε εορταστικό mood ενόψει και της Πρωτοχρονιάς... Πολλοί ήταν αυτοί που βγήκαν έξω διασκεδάζοντας από τις μεσημβρινές ώρες μέχρι τις πρώτες πρωινές. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι όσοι έμειναν ή θα μείνουν στο σπίτι, δεν μπορούν να περάσουν το ίδιο καλά (αν όχι και καλύτερα, αφού θα αποφύγουν τον συνωστισμό)!
Για όλους αυτούς λοιπόν που θα περάσουν τις εορταστικές τούτες ημέρες εντός της οικίας (δική τους ή φίλων) με μεγάλη η μικρή παρέα, έχουμε να τους προτείνουμε 5 χριστουγεννιάτικα κοκτέιλ με άρωμα εορταστικό που σίγουρα θα τους βάλουν στο κλίμα των ημερών... Καλές γιορτές!
Γλειφιτζουρένιο Μαρτίνι (Candy Cane Martini)
• 1 ½ μεζούρα βότκα
• ½ - 1 κγ. σναπς μέντας
• 1 μεζούρα σόδα
• πάγος
• θρυμματισμένο γλειφιτζούρι
• Βάλτε τον πάγο στο σέηκερ.
• Στη συνέχεια προσθέστε τη βότκα, το σναπς της μέντας και τη σόδα.
• Χτυπήστε καλά το μίγμα και τέλος περιχύστε το περιεχόμενο σε ένα κολονάτο ποτήρι.
• Γαρνίρετε με ένα γλειφιτζούρι της αρεσκείας σας και σερβίρετε.
Έχετε υπόψη πως το σναπς μέντας έχει δυνατή γεύση οπότε καλύτερα να πειραματιστείτε πρώτα με τις ποσότητες, πριν το σερβίρετε στο ρεβεγιόν και τους καλεσμένους σας.
Ο Καλικάντζαρος (The Grinch)
• 2 μεζούρες λικέρ πεπόνι
• ½ μεζούρα φρέσκο χυμό λεμόνι
• 1 κγ. σιρόπι ζάχαρης
• 1 κερασάκι μαρασκίνο
• Ρίξτε σε ένα σέηκερ το λικέρ, το χυμό λεμόνι και το σιρόπι ζάχαρης.
• Ανακατέψτε πολύ καλά.
• Ρίξτε το περιεχόμενο σε ένα ποτήρι για το μαρτίνι και γαρνίρετε με το κερασάκι.
Χριστουγεννιάτικο πάντς (Orange Christmas Punch)
• 4 μεζούρες Cointreau
• 4 μεζούρες μπράντυ
• 4 μεγάλα κομμάτια πάγο
• 2 μπουκάλια σαμπάνια
• 2 χοντρές φέτες πορτοκάλι
• 1 κούπα βατόμουρα
• Γεμίστε το μισό μπολ (ειδικό για το πάντς) με πάγο.
• Ρίξτε μέσα το μπράντυ και το Cointreau, και ανακατέψτε καλά.
• Στη συνέχεια, προσθέστε το πορτοκάλι, τα μούρα και τη σαμπάνια.
• Ανακατέψτε πολλές φορές και με προσοχή το περιεχόμενο του μπολ.
• Περιμένετε ένα – δυο λεπτά, μέχρι να «ηρεμήσουν» τα υλικά από το ανακάτεμα και σερβίρετε.
Αυτή η ποσότητα είναι αρκετή για 10 άτομα και καλύτερα να καταναλώσετε με σύνεση γιατί το γλυκόπιοτο πάντς, ξεγελάει και εύκολα θα σας μεθύσει.
Χριστουγεννιάτικο Cosmopolitan (Christmas Cosmopolitan)
• ½ μεζούρα Cointreau
• ½ μεζούρα χυμό μούρων
• 1 κγ. χυμό μοσχολέμονου
• κατεψυγμένα μούρα
• πάγος
• Γεμίστε μέχρι τη μέση το σέηκερ με πάγο.
• Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τα παγωμένα μούρα.
• Ανακατέψτε πολύ καλά.
• Σερβίρετε σε ειδικό ποτήρι και προαιρετικά προσθέστε ένα ή περισσότερα μούρα.
Κοκτέιλ με γεύση μπισκότο (Christmas Cookie Concoction)
• Σος σοκολάτας
• 2 μεζούρες βότκα
• 2 μεζούρες λικέρ Irish Cream
• ½ μεζούρα γάλα
• ½ σναπς μέντας
• Τριμμένη σοκολάτα
• Ρίξτε τη σάλτσα σοκολάτας στο ποτήρι.
• Προσθέστε τη βότκα, το Irish Cream, το γάλα και το σναπς μέντας στο ποτήρι.
• Στη συνέχεια ανακατέψτε το μείγμα πολύ καλά.
• Γαρνίρετε με τριμμένη σοκολάτα και σερβίρετε.