Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Μεγάλος αριθμός φορολογουμένων δεν έχει δηλώσει ακατάσχετο λογαριασμό

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Τι αναφέρει η η ΓΓ Δημοσίων Εσόδων με αφορμή δημοσιεύματα ...

Μεγάλος αριθμός φορολογουμένων δεν έχει δηλώσει ακατάσχετο λογαριασμό, με αποτέλεσμα να καταγράφονται διαμαρτυρίες από πολίτες, που εάν είχαν δηλώσει το λογαριασμό αυτό, θα είχαν λάβει την προβλεπόμενη προστασία, διευκρινίζει η ΓΓ Δημοσίων Εσόδων με αφορμή δημοσιεύματα.

Ειδικότερα, «με αφορμή δημοσιεύματα για θέματα ληξιπροθέσμων χρεών προς το Δημόσιο, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων διευκρινίζει ότι:

1. Όπως είναι γνωστό (ν. 4254/2014), οι φορολογούμενοι έχουν δικαίωμα, με απλή διαδικασία, να δηλώσουν στο TAXIS έναν (μοναδικό) τραπεζικό λογαριασμό, στον οποίο υπάρχει προστασία από κατασχέσεις, μέχρι του ποσού των 1.250 ευρώ το μήνα. Δυστυχώς, μεγάλος αριθμός φορολογουμένων δεν έχει δηλώσει ακατάσχετο λογαριασμό, με αποτέλεσμα να καταγράφονται διαμαρτυρίες από πολίτες, που εάν είχαν δηλώσει το λογαριασμό αυτό, θα είχαν λάβει την προβλεπόμενη προστασία.

2. Σε κοινούς λογαριασμούς, το δικαίωμα του Δημοσίου να επιβάλλει κατάσχεση περιορίζεται στο ποσοστό του οφειλέτη (π.χ. σε λογαριασμό οφειλέτη του Δημοσίου με συνδικαιούχο μη οφειλέτη, η κατάσχεση επιβάλλεται στο 1/2 του λογαριασμού).

3. Η δημοσιοποίηση των στοιχείων οφειλετών έγινε βάσει νόμου, που ισχύει από το 2011 (άρθρο 9 του ν. 3943/2011), και είναι η τρίτη φορά που εφαρμόζεται (οι προηγούμενες δύο ήταν το 2011 και το 2013). Αποτελεί ένα από τα μέτρα, που λαμβάνουμε για την ομαλή εκτέλεση του προϋπολογισμού και την υλοποίηση των δεσμεύσεων της χώρας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γυναικοκτονία στην Καλαμάτα: «Αν κάτι μου συμβεί, θα με έχει σκοτώσει ο άντρας μου»
Η ανατριχιαστική φράση της 39χρονης στους φίλους της – Συγκλονίζουν οι νέες αποκαλυπτικές λεπτομέρειες για την υπόθεση
Γυναικοκτονία στην Καλαμάτα: «Αν κάτι μου συμβεί, θα με έχει σκοτώσει ο άντρας μου»
Θεσσαλονίκη: Έργα σε 4 δρόμους – Όλα τα σημεία με κλειστές λωρίδες και ρυθμίσεις
Εργασίες πραγματοποιούνται και σήμερα από συνεργεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου
Θεσσαλονίκη: Έργα σε 4 δρόμους – Όλα τα σημεία με κλειστές λωρίδες και ρυθμίσεις