Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Κέρδη ανακοίνωσε σήμερα η Alpha Bank

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Στα 3,9 εκατ. ευρώ προ φόρων τα κέρδη της στο εξάμηνο

Κέρδη προ φόρων 3,9 εκατ. ευρώ στο εξάμηνο ανακοίνωσε σήμερα η Alpha Bank. Τα αποτελέσματα μετά από φόρους διαμορφώθηκαν σε ζημιές 18,9 εκατ. ευρώ.

Σε δηλώσεις του ο διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank ?ημήτριος Π. Μαντζούνης αναφέρει: Η επίδοσή της Alpha bank κατά το α΄ εξάμηνο διατήρησε αμετάβλητη την κεφαλαιακή της επάρκεια, κυρίως ως αποτέλεσμα της ενισχύσεως του καθαρού περιθωρίου τόκων σε 2,9% και της περαιτέρω βελτιώσεως της αποδοτικότητος. Το α΄ εξάμηνο 2016 η ύφεση απεδείχθη ηπιότερη του αναμενομένου και εκτιμάται ότι το β΄ εξάμηνο του έτους η οικονομία θα επιτύχει θετικό ρυθμό ανάπτυξης, καθώς παρατηρούνται ενδείξεις σταδιακής ανάκαμψης της Ελληνικής Οικονομίας.

Η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολογήσεως τον Ιούνιο 2016, η επανένταξη των κρατικών τίτλων ως αποδεκτών ενεχύρων για αναχρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, καθώς και η σταδιακή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων στην κίνηση κεφαλαίων δημιουργούν τις προϋποθέσεις για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων.

Ταυτοχρόνως, η ρευστότητα του τραπεζικού συστήματος ήδη σημειώνει βελτίωση, γεγονός που αποδεικνύεται από τη μείωση της χρηματοδότησης από τις Κεντρικές Τράπεζες και από τη σταδιακή εισροή καταθέσεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γεραπετρίτης στη συνάντηση με Φιντάν: «Έχει δημιουργηθεί μια αναίτια ένταση»
Κατόπιν αιτήματος της Ελλάδας, θα πραγματοποιηθεί έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα
Γεραπετρίτης στη συνάντηση με Φιντάν: «Έχει δημιουργηθεί μια αναίτια ένταση»