Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Οικονομία

Αρνητικό το ισοζύγιο εργασίας τον Αύγουστο

Αρνητικό το ισοζύγιο εργασίας τον Αύγουστο
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Εν μέσω τουριστικής περιόδου, οι απολύσεις ήταν περισσότερες από τις προσλήψεις κατά 16.121, σύμφωνα με τα στοιχεία του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ
Θετικό είναι το ισοζύγιο των ροών μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα, το οκτάμηνο του έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ», σημειώνοντας την υψηλότερη επίδοση οκταμήνου έτους, από το 2001 μέχρι σήμερα.

Ωστόσο, το θετικό ισοζύγιο απασχόλησης αντιστράφηκε τον Αύγουστο. Εν μέσω τουριστικής περιόδου, οι απολύσεις ήταν περισσότερες από τις προσλήψεις κατά 16.121.

Εκτιμάται ότι το ισοζύγιο των ροών μισθωτής απασχόλησης του φετινού Αυγούστου είναι το χειρότερο της τελευταίας δεκαετίας. Μάλιστα, από το σύνολο των προσλήψεων το 53% ή 79.243 θέσεις ήταν με ευέλικτες μορφές απασχόλησης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, για την περίοδο Ιανουάριος–Αύγουστος 2016, οι αναγγελίες προσλήψεων ανήλθαν στις 1.413.978 θέσεις εργασίας και οι αποχωρήσεις έφτασαν τις 1.176.161, εκ των οποίων οι 626.896 ήταν αποτέλεσμα καταγγελιών συμβάσεων αορίστου χρόνου ή λήξεων συμβάσεων ορισμένου χρόνου και οι 549.265 οικειοθελείς αποχωρήσεις.

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Οικονομία

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Χωρίς πλοία από σήμερα η χώρα - Σε 48ωρη απεργία η ΠΝΟ

Θεσσαλονίκη: Κυκλοφοριακό χάος και σήμερα σε όλη την πόλη