Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Επίσκεψη Υφυπουργού Εξωτερικών στο Βερολίνο

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Για να παραστεί στις εργασίες της Ετήσιας Ελληνογερμανικής Επιχειρηματικής Συνδιάσκεψης ...

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις, κ. Δημήτρης Μάρδας, επισκέπτεται σήμερα το Βερολίνο, για να παραστεί στις εργασίες της Ετήσιας Ελληνογερμανικής Επιχειρηματικής Συνδιάσκεψης. Η Συνδιάσκεψη διοργανώνεται από τον Γερμανο-Ελληνικό Επιχειρηματικό Σύνδεσμο-DHW και λαμβάνει χώρα στο Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης.

‘Εχουν προσκληθεί Γερμανοί και Έλληνες εκπρόσωποι Υπουργείων, Φορέων, και Επιχειρήσεων, ενώ θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων, θέματα διμερούς επιχειρηματικής συνεργασίας, η συνεργασία ελληνογερμανικών Επιμελητηρίων και  θέματα Διασποράς. Παράλληλα, ομιλίες θα  εκφωνήσουν ο κ. Χανς-Γιοάχιμ Φούχτελ, Υφυπουργός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης και ο Υφυπουργός, κ. Δ. Μάρδας.

Ακόμη, στο πρόγραμμα του κ. Υφυπουργού εντάσσονται συναντήσεις με τον κ. Hans-Joachim Fuchtel, Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Εντεταλμένο της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, καθώς και με τον ομόλογό του, Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Stephan Steinlein, με τους οποίους και θα συζητηθούν θέματα ενίσχυσης της διμερούς οικονομικής συνεργασίας.

Επιπρόσθετα, ο κ. Μάρδας, ο οποίος στην επίσκεψή του στο Βερολίνο συνοδεύεται, από τον κ. Κυριάκο Λουφάκη, Πρόεδρο του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ) και τον κ. Matthias Hoffmann, εκπρόσωπο του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, θα συναντηθεί με εκπροσώπους του  Γερμανικού Συνδέσμου Βιομηχανιών (BDI) καθώς και της Κεντρικής Ένωσης Γερμανικών Επιμελητηρίων (DIHK), με αντικείμενο την δικτυακή πλατφόρμα  “PROGREECE”, η οποία στοχεύει  στην άμεση έναρξη ελληνογερμανικών επιχειρηματικών συνεργασιών, προωθώντας  ένα σύστημα υπεργολαβίας μεταξύ μεγάλων γερμανικών εταιρειών και  Ελληνικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (ΜΜΕ) που είναι μέλη του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου. Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη πλατφόρμα έχει προσφερθεί δωρεάν σε όλα τα διμερή επιμελητήρια, εκ μέρους του ΣΕΒΕ και του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κατηγορηματικός ο Τραμπ: Ο Νετανιάχου δεν θα συλληφθεί όσο βρίσκεται στις ΗΠΑ
Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Ζοχράν Μαμντάνι συζήτησε τη νομική δυνατότητα σύλληψης του Νετανιάχου κατά τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών
Κατηγορηματικός ο Τραμπ: Ο Νετανιάχου δεν θα συλληφθεί όσο βρίσκεται στις ΗΠΑ
Πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην Καβάλα – Επιχειρούν και εναέρια μέσα
Στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν 18 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων της 21ης και 7ης ΕΜΟΔΕ καθώς και 2 οχήματα
Πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην Καβάλα – Επιχειρούν και εναέρια μέσα