Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Φόρος 50- 60% για την οικειοθελή αποκάλυψη αδήλωτων εισοδημάτων

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Τι θα προβλέπεται στο σχετικό νομοσχέδιο που ετοιμάζεται από τα υπουργεία Οικονομικών και Δικαιοσύνης

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η οριστικοποίηση του νομοσχεδίου για την οικειοθελή αποκάλυψη των αδήλωτων εισοδημάτων το οποίο, σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό, πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή ως το τέλος του μήνα.

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, μεταξύ των συναρμόδιων υπουργείων Οικονομικών και Δικαιοσύνης και των θεσμών σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων, έχει επιτευχθεί συμφωνία η οποία προβλέπει την καταβολή φόρου από 50% έως 60% για την οικειοθελή αποκάλυψη αδήλωτων εισοδημάτων του παρελθόντος. Ειδικότερα το σχέδιο προβλέπει την καταβολή φόρου 50% για τις υποθέσεις που δεν έχει ξεκινήσει φορολογικός έλεγχος, 55% για τις υποθέσεις που ο έλεγχος βρίσκεται σε εξέλιξη και 60% για τους φορολογούμενους με υποθέσεις για τις οποίες ο έλεγχος έχει ολοκληρωθεί.

Με την καταβολή του φόρου οι φορολογούμενοι θα κλείνουν τις υποθέσεις τους και θα απαλλάσσονται από ποινικές διώξεις για πράξεις φοροδιαφυγής. Στο νομοσχέδιο θα προβλέπεται περιθώριο δύο μηνών εντός του οποίου οι φορολογούμενοι θα κληθούν, εφόσον το επιθυμούν, να κάνουν χρήση των ευνοϊκών διατάξεων για την αποκάλυψη των αδήλωτων εισοδημάτων τους. Μετά το πέρας της προθεσμίας εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει η συμπλήρωση του ηλεκτρονικού περιουσιολογίου για όλους τους φορολογούμενους.

Το νομοσχέδιο για τη οικειοθελή αποκάλυψη των αδήλωτων εισοδημάτων όπως και αυτό για την επέκταση των ηλεκτρονικών συναλλαγών αποτελούν προτεραιότητες του κυβερνητικού έργου και όπως ανακοίνωσε πρόσφατα ο πρωθυπουργός πρόκειται να κατατεθούν σύντομα στη Βουλή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Athens Open WTA 250: Η Σάκκαρη «λύγισε» από την Κρεϊτσίκοβα στον τελικό της Αθήνας
Η Μαρία Σάκκαρη πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε στον τελικό του Athens Open και η Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα κατέκτησε τον τίτλο με νίκη με 2-0 σετ
Athens Open WTA 250: Η Σάκκαρη «λύγισε» από την Κρεϊτσίκοβα στον τελικό της Αθήνας
Περού: Τουλάχιστον 6 νεκροί από διπλό σεισμό - Κατέρρευσαν κτίρια, δείτε βίντεο
Σεισμοί έπληξαν την επαρχία Τσουπάκα στο Περού το βράδυ του Σαββάτου προκαλώντας τους θανάτους τουλάχιστον 6 ανθρώπων
Περού: Τουλάχιστον 6 νεκροί από διπλό σεισμό - Κατέρρευσαν κτίρια, δείτε βίντεο