Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Οικονομία

Κομισιόν: Οι θεσμοί αξιολογούν την εκπλήρωση των προαπαιτούμενων

Κομισιόν: Οι θεσμοί αξιολογούν την εκπλήρωση των προαπαιτούμενων
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Δηλώσεις της εκπροσώπου του Π. Μοσκοβισί σχετικά με τα προαπαιτούμενα και την εκταμίευση της δόσης
Τη «σημαντική» πρόοδο που έχει σημειωθεί τις τελευταίες ημέρες στην υλοποίηση των τελευταίων προαπαιτούμενων από την Ελλάδα, τόνισε σήμερα από τις Βρυξέλλες, η εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων, Ανίκα Μπράιτχαρντ.

«Σε συνέχεια της σημαντικής προόδου που έχει σημειωθεί τις τελευταίες ημέρες, η Επιτροπή και οι υπόλοιποι θεσμοί τώρα αξιολογούν την εκπλήρωση των εκκρεμών προαπαιτούμενων, ενώ παράλληλα διενεργούνται συζητήσεις στην Ουάσινγκτον», δήλωσε κατά τη σημερινή ενημέρωση του Τύπου στις Βρυξέλλες, η κ. Μπράιτχαρντ. Επιπλέον, σημείωσε πως ο επίτροπος Οικονομικών, Πιέρ Μοσκοβισί, θα συναντηθεί με την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ και τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, στο περιθώριο της ετήσιας συνόδου του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον.

Τέλος, σε ό,τι αφορά την εκταμίευση των 2,8 δισ. ευρώ, ανέφερε πως εναπόκειται στο Συμβούλιο των Διευθυντών του ESM και στο Eurogroup να δώσουν την τελική έγκριση, ενώ υπενθύμισε ότι σύμφωνα με την απόφαση του Eurogroup, 1,7 δισ. εξ αυτών αφορούν την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου και η εκταμίευση του 1,1 δισ. συνδέεται με την ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων.

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Οικονομία

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Τμήμα από το Boeing της Malaysia Airlines βρέθηκε στον Μαυρίκιο

Θεσσαλονίκη: Δωρεάν μέτρηση σακχάρου αύριο – Πού και πότε